BALTOK’TAN 110 MİLYON LİRALIK PROJE
Tarih : 2016.09.05  09:46:19
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut (BALTOK) A.Ş. tarafından Çay Deresi Rekreasyon Alanı karşısında bulunan alana yapılması planlanan 110 milyon TL değerindeki işyerleri, konutlar ve park alanından oluşan projesini bölgedeki hak sahiplerine tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kent merkezinde kalan metruk bölgeyi kent yaşamın kazandırmak istediklerini söyledi. Uğur, “Balıkesir kazansın istiyoruz. Balıkesir’i hep beraber büyütüp, büyük marka bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mega projelerine bir yenisini daha ekledi. Çay Deresi Rekreasyon Alanı karşısında yeralan ve çoğu metruk yapılardan oluşan alanın kent yaşamına kazandırılması için Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut (BALTOK) A.Ş. tarafından hazırlanan proje hak sahiplerine tanıtıldı. Bölgeyi Çay Deresi Rekreasyon Alanı ile bir bütün içerisinde kent yaşamına kazandıracak olan projenin Balkonuk Center’de düzenlenen tanıtım toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katıldı. Başkan Uğur proje hakkında hak sahiplerine bilgi vererek, Büyükşehir’in kentsel dönüşüm projesine destek vermelerini istedi.

“BALIKESİR’DE YATIRIMCILAR SIRADA BEKLİYOR”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında kısa bilgiler sunan Başkan Uğur, Balıkesir’in gelşiminin önünün açık olduğunu ifade etti. Balıkesir’in 18 bn metrekarelik yüzölçümü ile İstanbul’un üç katı büyüklüğe sahip olduğunu belirten Uğur, “Balıkesir’in bir tarafı Marmara, bir tarafı Ege’de. 20 ilçesi var. 890 kırsal mahallesi var. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri Balıkesir’e değer katıyor. Balıkesir’in iki tane büyük ilçesi var. Balıkesir merkezi en fazla nüfusa sahip. İki ilçede olsa Balıkesir merkezi bir bütün. Balıkesir planlanırken, karesi ayrı, Altıeylül ayrı planlanmamış Balıkesir’de. Bütün Balıkesir’de sanayi ile sosyal hayatı ile gelişmeye en müsait yer merkezi. Onun için en büyük Organize Sanayi Bölgesi Balıkesir merkezinde var. Şuanda Balıkesir Organize sanayi Bölgesi’nde yer almak isteyen 7-8 yatırımca yer bekliyor, sıra bekliyor. Balıkesir’in yeni havaalanı limanı terminalinin ihalesi yapıldı. Büyük yatırımcılardan Mercedes’in torunu Daimler, Balıkesir’de kompozit malzeme üretecek bir tesis kurmak istiyor. Daimler, 6 Eylül’de Balıkesir’e geliyor. Balıkesir’de aldığı yer gösterip bakanlarımızdan randevu aldık onlar ile görüştüreceğiz” diye konuştu.

MERKEZİ 1 MİLYON NÜFUSLU BALIKESİR

Balıkesir’in sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel anlamda da gelişim göstermesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Uğur, “Biz Balıkesir’i büyütmek istiyoruz. İş olsun, aş olsun, herşey olsun. Mesele sadece fabrika binası çalıştırıp iş yapmak değil. Sosyal hayatta önemli. Fabrikalar kurulsun, istihdam sağlayalım ama oraya gelecek beyaz yakalılar ve üstdüzey yöneticileri de düşünmek zorundayız. Biz Balıkesir’i planlarken merkezi de hesaba katıyoruz. Çay Deresi Rekreasyon Alanı yapılıyor. Birinci etap bu yıl açılıyor. Ticaret Odası’nı da buraya getiriyoruz, Çocuk Köyü zaten bitti. Sebze Meyve Hali inşaatı devam ediyor. Bu yıl Kasım ayında bütün hal taşınmış olacak. 2017 sonunda ikinci etap tamamlanmış olacak. İspanya’dan bir şehir plancısı geldi. Onunla toplantılar yaptık. En ideal şehir en fazla 1 milyon nüfuslu şehir. İnsanlar o şehirde yaşamaktan huzurlu olacak. Balıkesir’de yaşayan bir insan alışverişe İstanbul’a, İzmir’e, Bursa’ya gideyim ihtiyacı duymadan yaşamak isteyecek. Merkezi 1 milyon nüfuslu Balıkesir hedefliyoruz. Biz Balıkesir’in planını yaparken 50 yıl sonrasını düşünüyoruz. 1 milyon nüfuslu merkeze öre planlıyoruz” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ YAŞANILABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i planlarken, 50 yıl sonrasına göre hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Uğur, Balıkesir merkezini 1 milyon nüfusa göre planladıklarını da söyledi. Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:

Onun için Çay deresi rekreasyon Alanları gibi yerler yapıyoruz. Bizim oraya harcadığımız para 150 milyon lira. Derenin karşısına teleferik ile Çamlığa çıkacağız oradan, bir 150 milyon lira da oraya yatırım yapacağız, etti 300 milyon lira. Bu rekreasyon alanının içerisinde sizin dükkanlarınızın ve mülklerinizin bulunduğu yer yakışıyor mu? Bizde istiyoruz ki belediyeye rant sağlamadan burada mülkü olanlar ‘Bizim burada pejmürde bir yerimiz vardı. Bir belediye başkanı geldi burayı yaptı, şimdi kiramızı alıyoruz, oturuyoruz’ desinler istiyoruz. Yani Balıkesir’i kent yapmamız lazım. Maalesef Balıkesir köy. Bugüne kadar hatır ile, gönül ile ona iki kat ver, ona yeşil alanı ver olmuş. Köy görünümünde bir şehir. Çalışmalara başladık. Kuva-yi Milliye geçidinden Hastane kavşağı oluyor. Sadece Balıkesir merkezi değil. Cunda’ya köprü yapıyoruz, Sındırgı’ya meydan. Sadece köprü değil arıtmalarına kadar, mezbahalarına kadar Balıkesir’i yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Bizim burada bütün amacımız buradaki hak sahiplerinin aynı alanda kalmalarını sağlamak. Oranın imarı emsal bir. Şuanda burada ruhsatsız binalarda var. Yüzde 40-45’i kullanılmıyor. Kimse oturmuyor. İstiyoruz ki burasını biz cazibe merkezi haline getirelim”.

 

YENİ PROJE İLE ÇAY DERESİ ALANI 400 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Balıkesir’in merkezi yeri olan Milli Kuvvetler Caddesi’nin 450 metre uzunluğunda olduğunu ifade eden Başkan Uğur, rekreasyon alanı içerisindeki Çay Deresi’nin ise 850 metre uzunluğunda olduğunu belirtti. Daha önceki belediyenin bölgeye yaptığı caddenin oradaki metruk binalar nedeniyle değer görmediğini söyleyen Başkan Uğur, “Bizim bütün amacımız Balıkesir’in cazibe merkezi Çay Deresi. Burada 25 bin metrekare bir ticari alan olacak. Aynı Sabancı’nın yaptığı Onburda, yeni Devlet Hastanesi’nin önündeki tiari alana eşdeğer bir alan. İstiyoruz ki bu işi adaletli yapalım. Sonunda herkes memnun olsun. Bunu müteahhitlere filan vermeyi düşünmüyor. Belediye olarak kurduğumuz BALTOK şirketi var. Yüzde 100’ü Balıkesir Belediyesi’nin. Biz kefil olacağız bu işe. Burada harcanacak para 110 milyon lira. 10 milyon lira da altyapısına harcayacağız. Toplam Çay deresi Alanı 400 milyon liraya mal olacak. ALTOK buranın hesabını kitabını yaptı. Bağımsız kuruluşlar geldi buradaki her parselin değerini belirledi. Oturup tek tek bayramdan sonra BALTOK’a geleceksiniz değeri nedir öğreneceksiniz. İsteğimiz oradaki mülk sahiplerinin hepsi orada mülk sahibi olsun. Burası 2017’inin sonunda yada 2018 ortalarında bitmiş olsun. Çay deresi ile beraber değerli bir yer olsun. Bizim buradan kazancımız yok. Balıkesir kazansın istiyoruz. Balıkesir’i hep beraber büyütüp, büyük marka bir şehir haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Uğur’un ardından BALTOK Genel Müdürü Sercan Akkoç kürsüye gelerek, yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili hak sahiplerine sinevizyon eşliğinde bilgi sundu. Daha sonraa BALTOK tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. 

905 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri