12. EDREMİT YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI
Tarih : 2016.09.16  09:36:11
Edremit Belediyesi tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü dolayısı ile düzenlenen 12. Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 13 ayrı kategoride toplam 240 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı 2014 Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı kazandı.

Edremit Belediyesi tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen 12. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri Çamcı Yolu üzerinde Melek Yüksekokulu yanında bulunan güreş alanında gerçekleştirildi. Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 240 güreşçi mücadele etti. Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Kırkpınar Başpehlivanlarından Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Hama Köseoğlu, İsmail Koç Güngör Ekin gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Enver Erişli’yi mağlup eden 2014 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Edremit Güreşlerinin başpehlivanı oldu. İkinci Enver Erişli, üçüncü Hamza Köseoğlu oldu. Yağlı güreşlerin sembolü olan “Güreş Ağalığı” işadamı Mehmet Semerci üstlendi.

Başpehlivan Fatih Atlı ve dereceye giren güreşçilere madalyaları Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Serkan Eryiğit, Güreş Ağası Mehmet Semerci tarafından verildi. Diğer kategorilerde dereceye giren güreşçilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Saymanı Enver Enligün, Mahalle Muhtararı, Güreş Ağası Mehmet Semerci, tarafından verildi.  Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Baş cazgırı Pele Mehmet lakaplı Mehmet Tura’nın oğlu Pele Bülent lakaplı Bülent Tura ve Osman Cayır yaptı.  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, katılan tüm sporculara ve güreş severlere teşekkür ederek “Geçmişten günümüze en önemli kültürlerimizden olan Ata sporumuz yağlı güreşleri ilçemizde devam ettiriyoruz” dedi. Güreşleri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş izledi.

347 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri