AYVALIK’TA SATRANÇ SOKAĞA TAŞINDI
Tarih : 2016.09.19  10:02:14
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Satranç Kulübü tarafından ‘Sokakta Satranç Var’ sloganıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntüleri beraberinde getirdi.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında saat 18.00 ile 20.00 arasında gerçekleşen etkinliğe kulübün bünyesinde bulunan 52 sporcu katıldı.

Yaptıkları organizasyonla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Satranç Kulübü Başkanı Nahil Filiz, “Burada Türkiye Satranç Federasyonu’nun geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada satrançseverlerle, satranç sporcularımız buluşmuş durumda. Satrancın sokakta da oynanabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Böylelikle de satrancı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Artık turnuva salonlarında dört duvar arasına sığmıyor, sokaklara taşıyoruz. Ayvalık Satranç Kulübü olarak gelenekselleştirdiğimiz; Yeniyıl, 23 Nisan, 19 Mayıs ve yaz turnuvalarıyla bu zekâ sporunun yaygınlaşmasına çabalıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çünkü mbugün Ayvalık’ta gerçekten çok ciddi bir satranç sporcusu kitlesi oluşmuş durumda ve bu sporcuların birçoğu il genelinde düzenlenen turnuvalara da katılmaktadırlar” dedi.

Ayvalık’taki ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğine katılan Ali Mert Özsoy adlı minik satranç sporcusu da, Amcasının kendilerini ziyaret ettiği bir gün dama oynadıktan sonra amcasının kendisine satranç oynamayı öğretmesi ve o günün ertesi sabahında da babasının kendisine bir satranç takımı almasıyla bu zeka sporuna başladığını anlattı.

Bugüne kadar bir çok turnuvaya katılarak çeşitli dereceler elde ettiğini belirten Ali Mert Özsoy, “Balıkesir il birinciliğinin yanı sıra bölge genelinde kendi yaş grubumda 4. oldum. Bence sokakta satranç oynamak çok güzel bir şey. Ama bence bir gün değil, her gün olmalı bu etkinlik. Mesela Ayvalık’a bir satranç parkı yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen Sokakta Satranç organizasyonu ile ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan vatandaşlardan Necibe Serpil Alev ise; satrancı tanıtma amaçlı etkinliği olumlu bulduğunu belirterek, “Çok ilginç bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Vatandaşların ilgisini çekeceğine inanarak, bu tür organizasyonların artarak sürmesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü bana göre; sokakta satranç satrancı daha geniş kitlelere yayılması adına çok önemli bir adım. Zaten Ayvalık’ta da satranç ile de ilgili bir etkinlik düzenleniyor. Belediyenin bu konuda daha fazla destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

246 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri