AYVALIKTA ŞORTLU EYLEM
Tarih : 2016.09.20  09:32:55
İstanbul'da Maslak'ta bayramın birinci günü şort giydi diye 23 yaşındaki bir hemşireye tekmeyle yapılan saldırının ardından zanlı Abdullah Ç'nin yakalanarak gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasının yanı sıra İzmir'in Bornova İlçesin'de, atama bekleyen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G., part time garsonluk yaptığı işyerinden dönerken, iki erkeğin tacizine uğramasına Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde üstlerine şort giyen kadınlar sert tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde gerçekleşen eylemde; Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi üyesi bir grup kadın, üzerlerine giydikleri şortlarla basın açıklamasında bulundular.

Ellerinde; ‘Kimsenin Namusu olmayacağız’, ‘Hayır diyorsak hayırdır’, ‘Tesadüf değil, erkek şiddeti’,  gibi dövizlerle yaşanılan her iki saldırıya tepki gösteren Ayvalıklı kadınlar, Erkek Egemenliğine bir son verilmesini ve kadına yönelik şiddet gerçekleştirenlere yargının hakkaniyetli cezalar vermesini istedi.

Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Üyesi Zehra Tanrıverdi tarafından seslendirilen basın açıklamasında, “Önceki gün bir erkek kadının şort giymesini istemediğinden dün ise bir erkek reddedildiği için şiddet uyguladı. Erkekliğiniz batsın. Kimsenin namusu değiliz. Olmayacağız. İzmir’in Bornova ilçesinde atama bekleyen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G. part time garsonluk yaptığı işyerinden dönerken iki erkeğin tacizine uğradı. İki erkekten biri, ‘Bana kimse hayır diyemez’ diye bağırıp, genç kadına saldırdı. Neriman’ın yumruk darbeleriyle bir gözü kapandı, üstü kan içinde kaldı. Neriman’ın dekoltesi CNN Türk’te. 15 senede iktidara benzeyen tüm medyayı kutluyoruz. Son habercilik öttürmesi CNN Türk’ten geldi. Neymiş Sadırganlar Neriman’ın giydiği elbisenin dekoltesinden cesaret almış. İstanbul’da şort giydiği için bir kadını tekmesiyle bayıltan zorba serbest. Ne garip bayram tatili boyunca gözaltındaki gazetecilerin ifadesini alacak savcı ve yargıç bulamayan adalet bu adam için çok hızlı bir hareket edip salıvermiş bugün. Devlet kadınları değil, şiddet uygulayanları koruyor.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Lideri Nebahat Dinler, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını vurgulayarak, “Bunun son örneklerini iki gün arka arkaya yaşadık. İstanbul’da genç bir hemşire üzerine giydiği şort nedeniyle darp edildi. Dün ise bir öğretmen arkadaş sokaktaki iki erkeğin teklifini red ettiği için darp edildi. Darp edilen kadının otobüslerdekiler tarafından kurtarılmayışı yada müdahale edilmeyişi ve saldırganın yakalandığı anda akli dengesinin yerinde olmadığı gibi bir mazerete sığınılması, bugün ise serbest bırakılmasına tepki gösteriyoruz. Biz kadınları evlere kapatmaya çalışan zihniyete karşı sokaklarda olacağız” dedi.

İzmir’de üniversite eğitimi alan Dilan Keleş isimli genç kız ise, “Ben İzmir’de yalnız yaşıyorum. Bende korkuyorum bu tarz olaylardan. Özgür değilim. Bu yüzden de bugün buradayım” diye konuştu.

654 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri