Şaban Altınsuyu, Vedat Kaya ve Muharrem Yenigün’den boşalan şube müdürlüklerine Hasan Delibey, Murat Topcan ve Ahmet Eren getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni eğitim ve öğretim yılına yeni şube müdürleri ile başlamış oldu.
Tarih : 2016.09.20  09:34:14
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı çalan ilk ders zili ile başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler çalan ilk okul zili ile ders başı yaptı. Balıkesir'de bu yıl 817 okulda yaklaşık 180 bin öğrenci ve 14 bin öğretmen eğitim öğretim yılında okullarda olacak. Altıeylül Ortaokulu'nda da sabah saatlerinde okul bahçesinde biriken öğrenciler, idarecilerin yaptığı konuşma sonrasında tek bir ağızdan okunan İstiklal Marşı sonrasında sınıflarına girdi. Öğrencilerin ilk gün dolayısı ile heyecanlı olduğu görüldü.

Edremit’te 22 bin 777 öğrenci okullu oldu

Edremit’te ders zili çaldı. İlköğretim, ortaöğretim ve Liseler 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına başladı. 22 bin 777 öğrenci okulları doldurdu. 
Edremit’te tüm yurtta olduğu gibi eğitim öğretim yılı için ilk zil çaldı. Edremit’te 22 bin 777 öğrenci sınıfları doldurdu. Bin 665 anaokulu öğrencisi ve bin 814 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ilk kez okulları ile tanıştılar. İlçe genelinde 4 anaokulu, 30 ilkokul, 20 ortaokul ve 15 lisede ilk dersin konusu 15 Temmuz Demokrasi Zaferi oldu.
Edremit Anadolu Lisesi (EAL) okul bahçesinde yaptığı törende “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularına yer verildi. Edremit Anadolu Lisesi Müdürü Özgür Yenigökçe, yaptığı açılış konuşmasında, Eğitimin insan hayatında en vazgeçilmez unsur olduğuna değinerek, ”Eğitim insan hayatında en vazgeçilmez unsur olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığının bilinciyle, sorumluluk duygusu içinde huzurunuzda olmanın mutluluk ve sevinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Yenigökçe; “15 Temmuz gecesi ülkemizi ele geçirip bölmeye çalışan, ülkemiz üzerinde hain emelleri olan bir grubun yaşattığı terör ortamına şahit olduk. 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Bu gün burada sabahleyin huzur içinde okullarımıza gelip ders başı yapıyorsak O gece darbecilere karşı direnen ve bu uğurda şehit olan kahramanlarımız sayesindedir” diye konuştu.
Daha sonra Edremit Anadolu Lisesinden emekli olan Matematik Öğretmeni Yüksel Canbey’e okul Müdürü Özgür Yenigökçe plaket verdi. Okul öğrencileri için çalan ilk ders zili ile sınıflarına girerek ilk derse başladı.

526 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri