EDREMİT’TE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Tarih : 2016.09.21  09:26:40
Balıkesir’in Edremit ilçesinde okulların açılması nedeniyle düzenlenen İlk Öğretim Haftası Şehit Kadir Altınöz İlk ve Orta Okulunda düzenlenen tören ile kutlandı. İlk olarak okul bahçesinde planlanan program aşırı yağış ve lodos fırtınası nedeniyle okul içindeki kapalı alana taşındı.

İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “Bir milletin karşısına çıkabilecek en büyük düşman şüphesiz ki cehalettir. Ülkemizde 15 Temmuz gecesi girişilen menfur darbe girişimi cehaletin ve hainliğin en acı göstergelerinden biri olmuştur. O gün bu girişimde bulunanlar, ülkemizi karanlıklara sürüklemeyen isteyen bir takım güçlerin maşası olmaktan bir adım öteye gidememişlerdir. İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan bu kadim coğrafyamız 15 Temmuz gibi kanlı ve vahşi bir saldırı ile tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı” dedi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’da yaptığı konuşmada “ Ülkemizde 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandı. Darbeciler, vatan hainleri, Fetöcüler demokrasimizi ve hukukumuzu ayaklar altına almaya çalıştılar. Ama Türk Milleti birlik ve beraberliğinden ödün vermedi ve meydanı bunlara bırakmadı. Siz öğretmenlerimiz bu anlamda her yıl olduğu gibi bu eğitim ve öğretim döneminde de fedakarca çalışarak çocuklarımızı eğiteceksiniz. Tabii ki dikensiz gül bahçesi olmayacak. Sizler zorlukların üstesinden sevgi ve hoşgörü ile geleceksiniz”dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da “Bu yaz tatilinde hepimizi çok üzen fetö terör örgütü tarafından düzenlenen alçak bir darbeyi sizler de gördünüz. Televizyonlarda ve üzüldünüz. Millet olarak çok üzüldük. 241 Vatan Evladımız, gencimiz, bu bayrak için, bu millet için, sizler için, bizler için, hepimiz için gözünü kırpmadan vatan için millet için ölüme gitti. Cenabı Allah onlara gani gani rahmet etsin. Eğer onlar dik durmasaydı. Tankların üzerine çıkmasaydı. Hepimiz şu anda bu eğitim öğretim yılını açıyor olamayacaktık. Böylesini bu millet görmemişti. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun. 2 bin 193 tane yaralımız var. Allah onlara da acil şifalar versin inşallah” dedi.
Daha sonra öğrenciler protokol üyelerine çiçek sundular. Program okul öğrencilerinin gösterisi ile sona erdi. Düzenlenen törene AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, daire müdürleri ve veliler katıldı.

560 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri