ANADOLU LİSESİ’NE TURNİKELİ GÜVENLİK
Tarih : 2016.09.27  09:32:33
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Anadolu Lisesi’ne turnike sistemi kuruldu. Anadolu Lisesi Müdürü Özgür Yenigökçe, turnikelerle güvenliğin artırıldığını belirterek, “Bu sistem ile artık okul giriş çıkışları daha kontrollü ve emniyetli hale gelmiş oldu. Körfez bölgesinde ilk kez uygulanıyor. Her öğrencinin ve personelin bir kimlik kartı olacak.

Bundan sonra okula giriş ve çıkışlar turnikeler üzerinde bulunan okuyuculara okutulan kartla yapılacak. Kapıda bekleyen görevli, bilgisayar monitörüne yansıyan fotoğraflı kimlik bilgilerine bakarak, yabancı bir kişinin okula izinsiz olarak girmesine engel olmuş olacak. Okula geç kalan ya da erken ayrılan öğrencinin de velisine hemen mesajla bilgi verileceğinden veli çocuğunun okula geç kalıp kalmadığını, ya da erken çıkıp çıkmadığını anında öğrenebilecek. Bu sistem sayesine devamsızlığın da azalacağını ümit ediyoruz”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ise, “Bu örnek çalışmalarından dolayı okul idarecilerini ve Okul Aile Birliği üyelerini tebrik ediyorum” dedi.

537 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri