TAHTAKUŞLAR MAHALLESİ’NDE EL EMEĞİ ESERLER SERGİLENİYOR
Tarih : 2016.09.28  09:21:00
Edremit’in Tahtakuşlar Mahallesi’nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunun sergisi, Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından törenle açıldı.

Edremit’in Tahtakuşlar Mahallesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün başlattığı el sanatları kursunun sergisi açıldı. Mahalle sakinlerinin yaptığı turistik ve hediyelik eşyaların sergisini açan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

 

Edremit’in Tahtakuşlar Mahallesi’nde açılan el sanatları kursunun hazırladığı sergi büyük ilgi gördü. Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün başlattığı kursla birlikte el sanatları kursuna katılan kadınlar aldıkları eğitim sonucunda yöresel, turistik ve yaptığı hediyelik eşyaları sergileme fırsatı buldu. Kursiyer kadınlar yöresel kıyafetler hazırlarken, bölgeye has motiflerin işlendiği eşyalar açılışla birlikte sergilendi. Açılışı Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Jandarma Komutanı  J. Ütgm. Tayfun Yılmaz, Tahtakuşlar Muhtarı Hasan Bozkurt yaptı.  Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, “Kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Yapılan bu kurslarla birlikte bu değerlerimiz unutulmayarak geleceğe aktarılmış olacak. Bu noktada sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da bu gibi sergilerin artması gerektiğini, serginin hayırlı olmasını dileyerek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

269 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri