BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İN SOSYAL HAYATINI DA PLANLIYORUZ”
Tarih : 2016.09.30  09:24:31
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun 7. Koordinasyon Toplantısı Edremit’te yapıldı. Toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olarak Balıkesir’in Marmara Bölgesi’nde kalan bölümü sanayi, Ege bölgesinde kalan bölümü ise turizm bölgesi olarak planlandığını söyledi. Başkan Uğur, “Balıkesir’i planlarken Büyükşehir olarak sosyal hayatı da yaşanılabilir şehir haline getirmek istiyoruz. İnsanlar buraya yaşamaya geldiklerinden sosyal ihtiyaçlarını, alışverişini, eğitimine kadar, sporuna, kültürel faaliyetlerine kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayabilsin” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun 7. Koordinasyon Toplantısı Edremit’te yapıldı. Balıkesir Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen toplantı Edremit Güre’deki Hotel Adrina’da gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Toplantı Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in konuşmaları ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan ve katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından Ar Ge ve Tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla çıkan kanun ve yönetmelik ile beraber  “Ar Ge ve Tasarım Merkezi” olmak için önemli fırsatlar doğurduğunu söyledi.

BAŞKAN UĞUR: “AR-GE VE İNOVASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Son yıllarda Ar-Ge ve inovasyonun sanayi için önemli olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Devir değişim ve dönüşüm dönemi. Çok hızlı iletişim kuruluyor, bilgiler çabuk elde ediliyor. Beklentiler yükseliyor. Bu nedenle Ar-Ge ve inovasyon çok önemli. Çok rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Kendini yenilemeyen, değişim ve dönüşümü yakalayamayanlar mutlaka devreden çıkıyor. Şirketlerde görüyoruz, bilhassa mobil şirketleri her yıl bir yenilik yapıyor, yeni modeller çıkartıyor. Bizimde mutlaka dünyayı yakalamamız ve bu rekabetçi ortamda başarılı olabilmemiz biçin bu inovasyonu, bu değişim, dönüşümü ve Ar-Ge çalışmasını yapmamız lazım. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitemiz ile kurduğumuz Teknopark’ta bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Diğer taraftan da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla da yapmış olduğumuz çalışmalar var” diye konuştu.

UĞUR: “BANDIRMA TÜRKİYE’NİN ROTERDAM’I OLACAK”

Konuşmasında üniversite- sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan Başkan Uğur, Bandırma Limanı’nı Roterdam Limanı gibi tasarımlamak istediklerini söyledi. Balıkesir’in 18 bin metrekare alana kurulu büyük bir kent olduğunu belirten Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

Balıkesir’deki planlamamız Marmara bölgesini sanayi ağırlıklı, Ege bölgesi da daha çok turizm ağırlıklı olarak planlandı. Marmara bölgemizde Bandırma’da düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgesi ile beraber bu konuda Roterdam limanını ve organize sanayi bölgesini örnek aldık. Yine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız, kalkınma Ajansımızla, yatırımcılar ile birlikte Bandırma Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Roterdam limanına ziyaretlerde bulunduk. Bir ziyaretimize Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız müsteşar yardımcımız da katılmıştı. İstiyoruz ki Bandırma’da kurulacak olan organize sanayi bölgesi ve liman, aynen Roterdam’da olduğu gibi kümelenme sistemi ile kurulu olsun. Bu kümelenme sistemi bir sanayi tesisinin ürettiği ürün diğer sanayi tesissinin hammaddesi oluyor. Böyle zincirleme giden, nakliyeden kurtulan, birbirlerinin atık sularından, ısısından istifade eden bir teknoloji. Bunu biz Roterdam’da gördük, çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu çalışmaları yaparken üniversitemiz ile bir işbirliği olması lazım. Maalesef bunu Türkiye başaramadı, Balıkesir’de biz başaramadık ama Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu toplantıları ve yapılacak olan toplantılar ile bunu başarırız”.

UĞUR: “BALIKESİR SOSYAL HAYATI YAŞANILABİLİR ŞEHİR OLACAK”

Balıkesir Organize sanayi Bölgsesi’ne kompozit hammadde üretimi yapan Alman bir firmanın yatırım yapacağını ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde de yeni bir kompozit hammadde üretim, yeni bir teknoloji yatırımı öngörülüyor. Balıkesir yer ve coğrafi konum olarak Marmara eğrisinde olması, Avrupalıların Marmara Denizi’ni Golden Ring, Altın Yüzük olarak değerlendirmeleri, Balıkesir’in konumunu ve önemini, Balıkesir’in önemli bir lojistik merkez, bir sanayi, ticaret kürsüsü haline getiriyor zaten. Dolayısı ile Balıkesir çok önem kazandı. Bizde Balıkesir’e sanayicinin gelmesi için Balıkesir’in sosyal hayatını da sanayicimize hazırlayalım. Balıkesir’de kompozit üretimi yapmak isteyen Alman firma bundan 10 gün öncede Balıkesir’e gelerek incelemelerde bulundu. Buradaki ziyaretlerinde bu sosyal yaşantıyı dile getirmişti. Bizde Balıkesir’i planlarken Büyükşehir olarak sosyal hayatı da yaşanılabilir şehir haline getirmek istiyoruz. İnsanlar buraya yaşamaya geldiklerinden sosyal ihtiyaçlarını, alışverişini, eğitimine kadar, sporuna, kültürel faaliyetlerine kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayabilsin. Belediye yol, su, kanalizasyon dışında bu sorumlulukları da taşıyor. Bizde bu sorumluluğun idraki içinde planlarımızı yapıyoruz. Balıkesir’de yeni rekreasyon alanlar, sosyal yaşantının olduğu kongre, kültür merkezleri, yeni ticaret alanları kazandırma gayreti içersindeyiz. Üniversitemiz ile yapacağımız çalışmalarla bunu kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Uğur’un ardından konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, KÜSİ çalışmalarının Türkiye hedefleri doğrultusunda etkin rol üstlendiğini ve Türkiye’deki bütün üniversitelerde bu işbirliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan akademisyenler ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri görüş alışverişinde bulundular. 

616 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri