EL YAZMASI KUR’AN’A PAHA BİÇİLMİYOR
Tarih : 2016.10.20  09:05:33
Balıkesir Yazma Eserler Kütüphanesi’nde özel bir kitaplıkta korunmakta olan 1475 el yazması eser arasında bulnan el yazması Kur’an’a paha biçilmiyor. Kütüphane Müdürü Şahin Gergin, Osmanlı döneminde Ziraat Bankası olarak hizmet veren taş binanın beş ay önc 25 yıllığına kendilerine verildiğini belirtti. Türkiye’de ki 14 el yazması kütüphanesinden birisinin de Balıkesir’de olduğunu kaydederek ‘’ Benim için tüm eski el yazması kitaplar değerlidir.

Ancak Selçuklular Dönemine ait 800-900 yıllık olduğu tahmin edilen Ceylan derisi ciltli tezbihli (süslemeli) Kur’an’ı Kerim’e gözleri gibi bakıldığını kaydeden Kütüphane Müdürü Gergin, 1900 lü yılların sonlarında Balkesir’in ilk bankası olan ve Balıkesir ticaret odasınca kaba restorasyonu tamamlanan tarihi taş binanın yapılmasında dönemin Mfasarı Ömer Ali Bey’in büyük emeğinin doluğunu belirtti.

            GENÇ NESİLLERE AYNA TUTULUYOR

            Öte yandan ,Müdür Gergin El Yazması Kütüphane’nin özellikle ortaöğretim yanında üniversite öğrencilerine kapılarını açmakta olduğuna vurgu yaparak ‘’Modern çağın  gerektirdiği tüm imkanları genç öğrencilerin hizmetine sunuyoruz’’ şeklinde konuştu.

357 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri