EDREMİT’TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Tarih : 2016.10.20  09:06:45
Edremit’te 19 Ekim Muhtarlara Günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenler ile kutlandı. Törenlere Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ve daire müdürleri katıldı.

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Edremit ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah Güre Mahallesi’nde ki Afrodit Otel’de ki kahvaltı ile başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda ki törenler ile devam törenlerle devam etti. Edremit’li muhtarlar adına en yaşlı muhtar olan Turhanbey Mahallesi Muhtarı İrfan Aydın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra muhtarlar adına bir konuşma yapan Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Çambel, “Bugüne kadar Sevgililer Günü, Kadınlar günü, AnaBaba günü gibi muhtelif günlerde kutladığımız günler vardı.  Maalesef muhtarlar günümüz yoktu. 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü kabul edilmiştir. Bu genelgeyle muhtarlarımız onurlandırılmıştır. Bizleri onurlandıran bizlere gerekli değeri veren devlet büyüklerimize ve herkese şükranlarımı sunuyorum. Muhtarın sözlük manası seçmek, tercih etmek, seçilmiş, seçkin ve mümtaz demektir. Tarihimizde muhtarlık hizmeti devamlı olmuştur. Cumhuriyet idarelerinde ve demokratik idarelerde mahalle ve köy birimlerinin birinci nesil idaresi daima muhtarlıklarca yapılmaktadır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, dürüst, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Bizler halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlarız. Eğer toplum yararına bir yararımız oluyorsa, bunda sayın kaymakamımız ve sayın belediye başkanımızın katkıları çok büyüktür. Bu sebeple gerek sayın kaymakamımız ve gerekse sayın belediye başkanımızın bize vermiş oldukları destek ve yardımları küçümsenemez. Büyükşehir yasasıyla birlikte sayın belediye başkanımızın büyük destek ve gayretiyle Edremit Belediyesi’nde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulmuş ve 2015 yılı Eylül ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır. Bu müdürlük vasıtasıyla her ay toplantılar yapılmakta ve yapılması gereken işler için çözüm önerilerine katkıda bulunmaktayız. İlçemizin yapılması gereken işlerde bir başarısı varsa bunda ilk önce belediye başkanımız ve biz muhtarların gayret ve azmi vardır. Bizler belediyemizin gözü ve kulağı durumundayız. Bölgemizde huzur ve güvenin sağlanması yönünde üstün gayret ve çabalarını esirgemeyen Emniyet Müdürlüğü’ne ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na da ayrıca teşekkür ediyoruz. Sevgili muhtar arkadaşlarım, bugünü burada bize Muhtarlar Günü kutlamamız için vesile olan sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı’ya, Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya program için gayret gösteren Muhtarlık İşleri Müdürü İlhan Yazar’a ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyor, en içten duygularımla saygılar sunuyorum” dedi. Şiirler ve halk oyunları gösterileri sergilendi.  

Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Serkan Eryiğit, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Alpay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, CHP İlçe Başkanı Yusuf Sel, AKP İlçe Başkanı Metin Örkçü, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenlerin ardından Muhtarlar Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret ettiler.

376 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri