KEMER TERFİ SINAVINDA SALON SKANDALI!
Tarih : 2016.10.25  09:20:41
Edremit’te Kılıç Taekwondo spor kulübü tarafından düzenlenen kemer terfi sınavında salon skandalı yaşandı. Edremit Spor Salonundaki büyük salonun boş durmasına rağmen, öğrenci ve velilerin giriş kısmındaki dar alana sıkıştırılmaları tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise “Bomboş salon dururken, bu giriş kısmına bizi sıkıştırmalarına anlam veremiyoruz. Tam bir rezalet!” dediler.

Edremit’te 1992 yılından beri taekwondo faaliyetlerini sürdüren ve Balıkesir bölgesine taekwondo sporunu ilk getiren kıdemli antrenör, milli Hakem emekli öğretmen Şeref Kılıç tarafından, Kılıç Taekwondo spor kulübü adı altında çalışmalarını sürdüren  taekwondocuların kemer terfi sınavında, Edremit Spor Salonundaki büyük salon boş durmasına rağmen, giriş kısmındaki dar alana sıkıştırılmaları tepkilere neden oldu.

İddialara göre, 23 Ekim Pazar günü 12.00 – 14.00 saatleri arasında basketbol müsabakalarının yapıldığı büyük salon boş durmasına rağmen, İlçe Spor Müdürü Fethi Bilge tarafından salonun kirletileceği gerekçesi ile izin verilmemesi nedeniyle, Tekvando kemer terfi sınavına katılan 95 öğrenci giriş kısmındaki küçük alanda sınava girmek zorunda kaldı.

Öğrenci velilerinin bir kısmı yukarıda ayakta kalarak, bir kısmı ise merdivenlere ve yerlere oturarak çocuklarını izleme imkanı bulabildi.

Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise “Bomboş salon dururken, bu giriş kısmına bizi sıkıştırmalarına anlam veremiyoruz. Tam bir rezalet” dediler.

Antrenör Şeref Kılıç ise 1992 yılından beri öğrencilere eğiterek tekvando sporunu öğrettiklerini, diğer salon müsait olduğu zamanlarda sınavları orada yaptıklarını söyleyerek “Dün öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yaklaşık 200 kişi perişan olduk. Bomboş salon dururken, ufacık bir alana sıkıştırılmamıza anlam veremedim. Velilerimiz de haklı olarak büyük tepki gösterdi. Öğrencilerimiz ve veliler adına utanç verici bir durum. İlçe Spor Müdürü Fethi beyle yaptığım görüşmede bize Endüstri Meslek Lisesi’nde çalışmaları yapmamızı söyledi. Ben de ona burasının halka açık bir spor salonu olduğunu ve burasının spor yapmamıza daha elverişli olduğunu, herkesi buraya çağırması gerekirken niye başka yere yönlendirdiğini söyledim. O gün resmi programa göre salonda çalışma yapılacağı yazmasına rağmen, antrenörün o saatte çalışmayı yapmayacağı ve haftaya başlayacak olması nedeni ile boştu. Bu çalışmaların ücretsiz olduğunu en başından beri söylüyoruz. Bize kolaylık sağlaması gerekirken, böyle zorluk çıkarmasına bir anlam veremiyorum. Durumu Kaymakam Ali Sırmalı beye de ilettim. O da duyunca çok şaşırdı ve konuyla ilgileneceğini söyledi” dedi. 

1871 kez okundu
Diðer Spor Haberleri