“SİZLERE MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”
Tarih : 2016.11.25  09:22:32
24 Kasım Öğretmenler Günü Balıkesir'de düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı. Salih Tozan Kültür Merkezinde düzenlenen törende Adana'da yaşanan terör olaylarına değinen Vali Ersin Yazıcı " Ne yaparsanız yapın bu ülkeyi size asla teslim etmeyeceğiz. Size verilecek 1cm toprağımız yoktur bu ülkenin birliğini ve beraberliğini asla bozamayacaksınız" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Balıkesir'de düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Salih Tozan'da gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını Emekli öğretmen Salih Yaşar Özsoy yaptı. Hızla gelişen çağda değişimin kaçınılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Özsoy " Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini düşünüyorum. Mesleğimiz hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Biz eğitimcilere vatan bayrak ve cumhuriyet sevdalısı ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu vatan hepimizin, ülkemize sahip çıkan nesiller yetiştirmek en önemli görevimizdir. Emekli olan ve öğretmenliğe yeni başlayan meslektaşlarıma ve eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Bu toprakların Fetö'sü çetösü bitmez
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ise " Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin başına geçtiği gün bizde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Sayın Valim bu gün 1 milyon 100 bin kişilik bir maarif camiasıyız. Belki de dünyanın 2. büyük kurumsal yapısıyız. Sadece büyüklüğümüz ve teknik işlerimiz dışında bir maarif davamızda olması gerekiyor. Bu davada öncülüğümüz ise ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkartmaktır. 15 Temmuz ülkemizin geçirdiği en büyük felaketlerden birisidir. Bu felaketle herkesin yüzleşme yapması gerekiyor bu örgütün nerde yeşerdiği ve açığı nerde bulduğuna tekrar tekrar bakmak istiyorum. Türkiye çok büyük bir tehlikeden döndü. Bu toprakların Fetö'sü çetösü bitmez, yarın başka şeyler çıkartırlar bunun tek çözümü vardır toplumun bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bunu güçlendirecek olan ise eğitim ordusudur. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü tekrar kutluyorum" şeklinde konuştu.

Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında "İlk emri oku olan bir medeniyetin mensupları olarak bizler öğrenmeyi ve öğretmeyi önemseyen anlayıştan geliyoruz. Bu nedenle öğretmenler bizim medeniyetimizin vazgeçilmez unsurları ve saygın birer gönül insanlarıdır. Eğitim davası Türkiye’nin geleceğinin inşa edilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Eğitim davasına hayatını adayan öğretmenlerimiz tarihin her döneminde bu davanın birer neferleri olmuşlardır. Bu dava uğruna köy, kasaba, şehir demeden ülkemizin en ücra köşelerinde en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktırlar. Öğretmenlik, öyle kutsal bir meslektir ki maddi olarak hiçbir bedelin karşılık gelemeyeceği sadece aşk, sevgi ve azim gerektiren bir meslektir. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Öğretmen; sevgi demektir, fedakârlık demektir, umut demektir. Öğretmen; topluma önderdir, rehberdir. Öğretmenler, yavrularımıza uzanan şefkatli bir el, kol, kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık kaynağıdırlar. Engin mirasımızı, millî kültürümüzü asırlar sonrasına taşıyacak nesilleri inşa ederler " dedi.

Türk öğretmeninin şeref günüdür 
Saygıdeğer öğretmenlerin değerini böylesine kısa bir zaman diliminde anlatma imkanının olmadığını belirten Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı " İnsanlık tarihinin en anlamlı mesleği olan öğretmenlik ve bu mesleğin fedakar fertleri olan öğretmenlerimiz hakkında kısaca da olsa bir şeyler söyleme gayreti içinde olacağım. Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler, bu gün Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenilenen onun yüceliğini anma günüdür. Böyle bir günde hepinizi candan kutluyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Bedeli hiç bir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar saygın sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik sınırları okulla sınıf duvarları ile çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilirken, onlara verdiğimiz değeri yılda 1 gün değil her gün hissettirmeliyiz. Hepimizin hayata dair pek çok şeyi bizi mesleğimize veya yaptığımız işe götüren bilgiyi dersi çok değerli öğretmenlerimizden aldık. Onlardan vefayı, sevgiyi, saygıyı, dostluğu vatanın özgürlüğün kıymetini öğrendik. Öğretmenler her gün sınıfa yeni bir heyecanla girer sevgiyi de hüznü de öğrencilerle yaşarlar. Çocukları kendi çocukları gibi görmenin ötesinde Allahın emaneti olarak kabul ederler" dedi.

Bu ülkeyi size asla teslim etmeyeceğiz
Adana'da yaşanan terör eylemine de değinen Vali Yazıcı " Bu sabah Türkiye kötü bir haberle uyandı. Adana'ki terör olayını lanetliyor ve terör destekçilerine şunu ifade etmek istiyorum ki ne yaparsanız yapın bu ülkeyi size asla teslim etmeyeceğiz. Size verilecek 1cm toprağımız yoktur bu ülkenin birliğini ve beraberliğini asla bozamayacaksınız. Öğretmenler gününüz kutlu olsun" dedi. 
Konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı emekli öğretmen Salih Yaşar Özsoy'a hizmet şeref belgesini verdi. Daha sonra aday öğretmenler adına Semih Kanatlar konuşma yaptı. Etkinlik aday öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. 

377 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri