AYVALIK’TA ÖĞRETMENLERİN 24 KASIM COŞKUSU
Tarih : 2016.11.25  09:23:28
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk koyulmasının ardından, saat 10.00'da Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde, Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen törene geçildi.

İsmet İnönü Kültür Merkezindeki program, saygı duruşu ve istiklal marşının bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yavaş, öğretmenin bir meşale olduğunu vurgulayarak, “Meşale ışıktır. Aydınlıktır. Her meşale 24 Kasım’da yanar. Bir sonraki 24 Kasım’a kadar. 24 Kasım, bir semboldür. Bilginin, öğretmenin, öğrencinin, harfin ve hecenin sembolüdür. 24 Kasımları aydınlatan, onu meşale ve ışık yapan değer, öğretmenlerdir. Öğretmen bir ilktir. İlk harfi öğreten, ilk hesabı yaptıran, ilk şiiri okutan, ilk cesaretlendiren, ilk konuşturan, ilk gönül yapan, ilk sevilen aileye sonradan dahil edilen ilk yabancıdır” dedi.

Törende konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de; “Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; “Geleceğimizi tesis edeceğimizin nesillerin emanet edildiği çok değerli öğretmenlerimizi, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. İlk emri, ‘oku’ olan bir inancın müntesipleriyiz. İlimsiz inanç ve inançsız ilim mutlaka yobazlığı beraberinde getirir. Öğretmenlerimizin en büyük hedefi, o yobazla, o cenabetle savaştır.  Bu savaş en kutsal savaştır. İnsanın kendisiyle olan savaşı kadar kutsaldır. Yapmış olduğunuz iş, bu yüzden değerlidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü’nü kutlamasına ilişkin mesajının ardından; emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri, Kaymakam Namık Kemal Nazlı tarafından verildi.

Tören; Emekli öğretmenler adına yapılan konuşma, öğretmenlerin karne görüşlerini içeren video gösterimi, stajyerliği kalkan öğretmenlerin yemin töreni, öğrenci sınav cevaplarından oluşan video gösterimi, Öğretmenler Günü nedeniyle Ayvalık’taki okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

334 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri