AYVALIK’TA SEL FELAKETİNİN ARDINDAN HASAR TESPİT MASASI KURULDU
Tarih : 2016.12.02  09:33:27
Şiddetli yağış nedeniyle sel felaketi yaşayan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Amirliği işbirliğiyle Afet Kriz Masası oluşturuldu.

Afet Kriz Masası; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Ayvalık Belediye Zabıta Amiri Hasan Narin ve Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç öncülüğünde çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili Ayvalık Kaymakamlık makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık’ın son 2 günden bu yana metrekare başına 215 kilogram yağış alması sonucunda ortaya çıkan durumun doğal bir afete dönüştüğünü hatırlattı.

Sel felaketi nedeniyle ilçe genelindeki pek çok işyeri ve konutun yanı sıra tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirten Kaymakam Nazlı, “Bu zararın tespiti amacıyla; Kaymakamlığımızın yanı sıra belediyemiz, itfaiyemiz, Emniyet Müdürlüğümüz ile Jandarma Komutanlığımız ortaklığında bir komisyon kurduk. Sel nedeniyle zarar gören vatandaşlarımız hasarlarının tespiti ile ilgili başvurularını; Ayvalık Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz bu merkeze iletecekler. Buraya yapılan tüm müracaatları komisyonumuz yerinde yapacağı incelemelerin ardından değerlendirecektir. İki nüsha halinde tutulacak olan tutanakların ardından vatandaşlarımızın zararları ilgili mercilere bildirilecektir” dedi.

Ayvalık’ta yaşanılan sel felaketinin ardından süren hasar tespit çalışmalarında vatandaşların 0266 312 10 21 ve 0850 811 10 10 nolu telefonları arayarak kriz masasına ulaşabileceğini kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; “Belediyemiz bünyesinde; Fen, Temizlik, Park ve Bahçeler, Sosyal Hizmetler ve Evde Bakım Hizmetleri ekibinin görev başında olacaktır. Hasar tespiti konusunda yapılacak bildirimler üzerine tutanak hazırlanarak bu tutanaklar Balıkesir Valiliğine iletilecekti” dedi.Ayvalık’ın çok ciddi bir afet atlattığını kaydeden Başkan Gençer, beklenmedik bir yağış miktarı alındığını ve yağış öncesinde de bir hortum yaşandığını belirterek, “Ayvalık çok yaygın bir yerleşim yeri. Sel çok değişik yerlerde etkili oldu. Halen daha suların bulunduğu yerler var. Buraklarda Ayvalık Belediyesi ve İtfaiye ile birlikte yapılan çalışmalarla tahliye edilmeye çalışılıyor. Koordineli çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

380 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri