KAZDAĞLARI’NDA ULTRA MARATON HEYECANI
Tarih : 2016.12.05  09:32:08
Türkiye'nin ilk kış maratonu olarak koşulan "Kazdağları Ultra Maraton" Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapıldı. Kazdağları’nda ki 35, 80 kilometrelik iki ayrı parkurda ve 14 kilometrelik köy koşusunda 6 ülken toplam 250 sporcu mücadele etti.

Türkiye'nin ilk kış maratonu olarak koşulan "Kazdağları Ultra Maraton" 3-4 Aralık tarihlerinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirildi. Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Edremit’in Güre Mahallesi’nde ki Ramada Kazdağları Termal Resort Otel sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışın başlangıcı sabah saat 07.00’da Kazdağları’nın Çanakkale sınırında kalan Yeşilyurt Köyü’nde verildi. Yeşilyurt Köyü’nden aynı anda start alan 80 kilometrelik “Ultra Maraton” Edremit’in Güre Mahallesi’nde ve 35 kilometrelik "Run Zeus" isimli parkur ise Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde tamamlandı.

Sporcular hava aydınlanmadığı için başlangıçtan itibaren bir saatlik bölümü karanlıkta koşmak zorunda kaldılar. Takım elbise ve tek giyerek koşan sporcular yarışmaya ayrı bir renk katarken Türkiye’nin ultra maraton koşan ilk kadın sporcusu olan 51 yaşında ki Bakiye Duran’da maratonda mücadele etti.  Altınoluk’ta sona eren 35 kilometrelik  "Run Zeus" isimli parkurunda genel klasmanda erkeklerde Faruk Kar birinci, Mehet Yavuz ikinci, Can Artam üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Aslı Serçelik birinci, Seda Nur Çelik ikinci ve Ömür Birler üçüncülüğü elde etti.

80 kilometrelik Kazdağları Ultra Maraton’da genel klasmanda Kemal Kukul birinciliği, Utkuer Yaşar ikinciliği, Hacı Kuvvettaş üçüncülüğü elde etti. 

Altınoluk Mahallesi ve Güre Mahallesi’nde ki varış noktalarında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Ramada Kazdağları Resort & Spa İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen tarafından dereceye giren sporculara üzerinde zeytin motifleri bulunan madalyalar verildi. 

Güre Mahallesi’nde sona eren 80 kilometrelik ultra maratonda sporcuların parkuru tamamlamaları gece saatlerini buldu. Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kazdağları Ultra Maratonu’nun Kuzey Ege’de ve Kazdağları’nda yapılan ilk maraton olduğunu ayrıca Türkiye’nin ilk kış maratonu özelliğini taşıdığını ifade etti. Dede” Kaz Dağları Maratonu da bu organizasyonların sonuncusu oldu. Kuzey Ege Bölgesi’nin ilk ultra maratonu olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Türkiye’deki ilk kış ultra maraton yarışmasıdır bu maraton. Yarışmacılarımız, 80 ve 35 kilometrelik parkurlar için aynı noktadan bugün start aldı. Parkur çok güzel ve sert. Karanlık havada başladılar ve işleri çok zor. Karanlıkta bir ormanda start almak yürek ister. Kafa lambalarıyla yolda ilerliyorlar. Biz Türkiye’de böyle organizasyonların yaygınlaşmasını istiyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda start alan iki parkurumuza 6 ülkeden 110 sporcu katıldı. Yarınki köy koşusuyla birlikte toplamda katılan sporcu sayımız 250’dir. Rusya, İran, Belçika, Almanya, Finlandiya ve ülkemizden sporcular katılıyor. Bir dahaki sene sayının binlere çıkmasını bekliyoruz. Kaz Dağları’nı dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Doğa Sporcuları İhtisas Kulübü adına İzmir’den maratona katılan 5 sporcu ise, Kaz Dağları’na sürekli yürüyüş için geldiklerini ve ilk kez maratonda koşmak için katılmaktan dolayı heyecanlı olduklarını belirtti.

10 yıldır ultra maraton yarışmalarında yarışan ve dereceler alan, Kaz Dağları Ultra Maraton’undaki erkekler dalı 35 kilometrelik parkurunun da birincisi olan Faruk Kar ise, “İlk defa Kaz Dağları’nda bir maraton yapıldı ve inanılmaz keyif aldım. Çok güzel bir yarış oldu” dedi. 35 kilometrelik parkuru, bayanlar dalındaki ikincisi Seda Nur Çelik ise, “Kaz Dağları’nı koşarak tanımak büyük zevk oldu. Yarışma esnasında zeytin bahçelerinden geçtik ve köylüleri görüp selamlaştık. Çok keyifli bir parkur oldu. Ortalama 1 saat karanlıkta gittik. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Maratonun ikinci gününde Yeşilyurt ve Adatepe köyleri arasında 4 Aralık Pazar Günü 14 kilometrelik "Köy Koşusu" yapıldı. 

443 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri