BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAR İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR
Tarih : 2017.01.09  09:43:56
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçe ve kırsal mahallelerde kar ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, yardım bekleyen vatandaşlara ulaşmaya çalışan kamu kurum ve kuruluşlarının ekiplerinin hedeflerine ulaşmaları için yolları açarken, mahsur kalan vatandaşları da kurtarıyor ve kumanya yardımında bulunuyor. Ekipler ayrıca sokak hayvanlarının açıktan ölmemeleri içinde mama desteğinde sağlıyor. Yolları açan ekipler bazı bölgelerde vatandaşlar tarafından davul ve zurna ile karşılandılar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçe ve kırsal mahallelerde kar ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, yardım bekleyen vatandaşlara ulaşmaya çalışan kamu kurum ve kuruluşlarının ekiplerinin hedeflerine ulaşmaları için yolları açarken, mahsur kalan vatandaşları da kurtarıyor. Kar yağışı nedeniyle olumsuzlukların yaşandığı Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı daire başkanlıkları tarafından oluşturulan ekipler 24 saat kesintisiz çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri kar küreme çalışmalarına devam ediyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ise mahsur kalan vatandaşlara yardımda bulundu. Ekipler ayrıca yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yaptı..

 

YARDIM EKİPLERİNİN YOLLARI AÇILIYOR

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri özellikle ilçelerde ve kırsal mahallelerde yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. İlin 50 farklı bölgesinde 400 kişilik ekip ile çalışmalarına aralıksız olarak 24 saat süre ile devam eden ekipler, kapanan yollar nedeniyle yardıma giren 112 Acil ve diğer birimlerin yardım çağrılarına kulak veriyor. Yolları açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri ardından yardım ekipleri de vatandaşlara ulaşıyor.

 

Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı iç ve dış şantiyelerdeki makine parkındaki 30 greyder, 15 yükleyici, 15 kanal kazıcı, 5 dozer, 30 pick-up ve 10 adet kamyon tuzlama/küreme ile toplam 400 personelden oluşan ekipler 7/24 esasıyla aralıksız çalışıyor. Bu çalışmalar sırasında köylerde cenaze, hasta, doğum olaylarına müdahale edilirken yolda kalan ambulanslar da kurtarılıp sağlık ekiplerinin vatandaşlara ulaşmaları sağlandı. Ekipler yolda kalan ve yardım talep eden vatandaşlara da destekte bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR İLÇELERİ YALNIZ BIRAKMADI

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışından olumsuz etkilenen ilçelerde de çalışmalarını sürdürdü. Ekipler ilçelerin ana arterlerinde bulunan yol ve caddelerin trafiğe yeniden açılmasını sağlayarak, kırsal mahallelere ulaşımın sağlanması için kar küreme çalışmaları yürüttü.  Ekipler tarafından Bandırma’da Levent mahallesi - Toki - Nato Caddesi - yüzüncü yıl mahallesi - tel örgü bayırı - otogar - ve diğer ulaşım merkezlerinde yollar açılmış ve ayrıca Erdek yolunda kamyoncular mahsur kaldığı yerden kurtarılmıştır.

 

BANDIRMA OTOGARINDAKİ 300 YOLCUYU BÜYÜKŞEHİR KURTARDI

 

Bandırma Şehirlerarası Oto Terminalinde yolcular mahsur kaldı. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan şehirlerarası otogarda yolcular mahsur kaldı. Çanakkale ve Bursa yönüne gitmek isteyen, fakat yolların kapanması sebebiyle Bandırma’da kalan 300 yolcu, otogarda saatlerce mahsur kaldı. Otogara giden yollara ulaşımın sağlanamaması üzerine Büyükşehir Belediye Fen İşleri’ne bağlı greyderler yolu açtı. Toplu ulaşım araçları ile 300 yolcu tahliye edilerek il merkezine getirildi. Yaklaşık 5 saat boyunca otogarda mahsur kalan yolculara otogar esnafı çay ikramında bulundu. Ayrıca Gönen ilçesine gidecek vatandaşlarda Büyükşehir araçları ile taşındı.

 

BANDIRMA’DAKİ YURT ÖĞRENCİLERİ İÇİN MAZOT DESTEĞİ

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sadece yollarda mahsur kalan vatandaşların çağrılarına cevap vermiyor. Ekipler Bandırma Kredi Yurtlar Kurumu’nda elektrik kesintisinden dolayı jeneratör ile kar esaretini atlatmaya çalışan kurum çalışanları ve öğrencilerinin de yardımına yetişti. Ekipleri mazotu kalmayan kuruma mazot desteğinde bulundu. Kamyonetlere yüklenen bidonlar ile kuruma mazotları ulaştırıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİ DAVUL ZURNA İLE KARŞILADILAR

 

İlçelerin ve yolları kapalı kırsal mahallelere ulaşımı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Yolu kapanan Kepsut ilçesi Çalkandil Mahallesini ulaşıma yeniden açan Fen İşleri Dairesi ekipleri mahalle halkı tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Mahalleleriler ekipleri sevinç ile karşılarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur nezninde tüm ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

 

SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de sokakta yaşayan hayvanların açlıktan ölmemeleri için mama desteğinde bulunuyor. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk kış günlerinde beslenebilmesi, hayvanların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi ve soğuğa karşı bağışıklıklarının güçlenmesi için ilin çeşitli noktalarına mama desteğinde bulunuyor. Özellikle yoğun kar yağışı görülen ve hayvansever vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği bölgelerde çalışmalar sürdürülüyor.

952 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri