GMKA’dan Edremit’e İki Teknik Proje Desteği
Tarih : 2017.01.19  11:12:35
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunulan, 2016 yılı Kasım-Aralık dönemi Teknik Destek Projeleri için hak kazanan projelerin imza törenleri Ajans hizmet binasında devam ediyor. Başarılı bulunan projeler içerisinde Edremit Kaymakamlığı’nın ve Edremit İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün projeleri için de imza töreni düzenlendi.

Edremit Kaymakamlığı’nın hazırlamış olduğu “Kamu Hizmet Sunumu Gelişiyor” isimli Belge Yönetimi, Bilgi Disiplini ve Bilgi İşlem Destekli İş Süreç Analizi Yönetimi Eğitimi ve Edremit İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün “Gelecek Proje İle Şekilleniyor” Proje Döngüsü ve Etkili Proje Yazma Eğitimi Teknik Destek Projesi başarılı bulundu. Ayrıca hak kazanan projeler içerisinde kaymakamlığın hazırladığı proje, kabul gören tek kaymakamlık projesi oldu. 

Projelerin imza töreninde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ve Ajans uzmanları bir araya geldi.

Teknik Desteğe Çok Önem Veriyoruz

Proje hakkında konuşan Özek, “2016 son dönemi olan Kasım, Aralık döneminde on dört Teknik Destek Projesi başarılı oldu. Toplam müracaat sayısı otuz taneydi. Bunlardan iki tanesi de Edremit Kaymakamlığı’nın ve İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün projeleri. Projeleri tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz Teknik Desteklere önem veriyoruz. Teknik Desteğin bütçesini arttırdık. Bölgesel kalkınmanın önemli ergümanlarından birisi hatta en önemlisi insan kaynaklarının yeterince nitelikli ve eğitimli olması gerekiyor. Biz Teknik Desteği bu manada çok önemsiyoruz. Zaten kamu kurum ve kuruluşlarının müracaat edebildikleri destekler bunlar. Bu desteklerle kurum ve kuruluşlarda Ar-Ge, inovasyon, yenilikçilik, tasarım ve bilime katkı gibi ilerleme kaydedecek projeler öncelikli. Bunun yanında kamu kurum ve kuruluşlardan kendi yürüttükleri hizmetlerden daha nitelikli, kaliteli olabilmesi için ihtiyaç duydukları eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik proje tekliflerini de kabul ediyoruz.

Her şeyin başı insan. Eğer insanınızı eğitirseniz, yüceltirseniz arkasından hepsi birlikte geliyor. İnsanımız olmazsa yapacağınız bölgesel kalkınma ya da ülke kalkınmasına yönelik ilişkin yatırımların sürdürülebilirliği maalesef olmuyor. 2017’de de bütçe ve çalışma programımız onaylandıktan sonra da yine Teknik Destek ilanlarına çıkacağız. İnşallah ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olur” diye konuştu.

566 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri