15 TEMMUZ RUHU TÜRKÜLERLE YAŞATILDI
Tarih : 2017.01.20  10:11:11
Edremit’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Memleket Türküleri Memleket Şiirleri ile 15 Temmuz Şehitlerini Anıyoruz” isimli Program büyük ilgi gördü.

Edremit 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu’nda düzenlenen geceye Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, eşi Nuray Sırmalı, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser,  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, eşi Feryaz Koç, Hayırsever Fernur Sözen, çevre ilçelerin milli eğitim müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak tüm şehitlerimizin aziz ruhları için İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Yüksel Sağlam tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. 15Temmuz gecesini anlatan video gösteriminin ardından “Sana Bana Vatanıma Ülkemin İnsanlarına Dair” adlı şiiri Edremit Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Akif Özer seslendirdi.

Programda Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Filiz Anıl Savaş Suzan Suzi ve Eledim Eledim,  Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Didem Gökçe Ezo Gelin ve Şehit Türküsü, Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Alev Tekeoğlu Çalın Davulları ve Ayrılık,  Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müzik Yusuf Tatar Ağlama Yar Ağlama Anam ve Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık, Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu İlkokulu Müdürü Hikmet Haşlak Birazdan Gün Doğacak ve Sivastopol Marşı, Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serpil Latifoğlu Heveslik Eyledim ve Yeni Cami Avlusunda Ezan Sesi Var ve Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Serpil Ocaklı Dido adlı eserleri seslendirdiler.

Hain darbe girişiminde vatanı uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizin kahramanlık dolu hikâyeleri hazırlanan çeşitli videolarla izleyicilere sunuldu. 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker gecede kendisinin kaleme aldığı şiiri seslendirdi.

            Edremit Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yener Arıcan’ın “Zafere Dair” Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Filiz Anıl Savaş’ın “Birazdan Gün Doğacak” Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Serpil Ocaklı’nın “Anadolu”  adlı şiirleri okudukları gecede İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın “Kan Nehirleri” adlı şiiri,  İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ise kendisinin kaleme aldığı  “Temmuzun on beşiydi Bella” adlı şiiri seslendirdi.

            Programın finalinde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’e katılımından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.  Ardından konuşma yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından programda görev alan tüm öğretmenlerimize çiçek takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program sona erdi.

 

 

 

HALK EĞİTİM’E ANLAMLI ZİYARET

Edremit Kaymakamı  Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Koç, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

 Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar,  yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Koç’a bilgiler verdi.  

HEM Müdürü İsmail Damar ise yaptığı açıklamada “Merkezimizce 4 aylık dönemde açılan 304 kursumuzda 6480 kursiyere eğitim hizmetleri verilmiştir.  Fetö’den kurumumuza tahsis edilen binada ise açılan kurs sayısı 65 kursiyer sayısı 1650 olmuştur. Aynı zamanda Açık Ortaokul ve Lise Hizmetlerinin verildiği binada 3000 Açık Öğretim Öğrencimize hizmet verilmektedir” dedi.                    

Tüm bölümleri gezdikten sonra, kursiyerler ve hocalarla sohbet eden Kaymakam Sırmalı, HEM’e tahsis edilen hizmet binasını da yerinde inceledi. Yeni yapılacak hizmet binasıyla ilgili bilgiler veren Kaymakam Sırmalı, halkın her alanda eğitilmesinde büyük emeği geçen Müdür İsmail Damar ve tüm kurs öğreticilerini kutladı.   Üretilen ürünleri inceleyen Kaymakam Sırmalı’ya kursiyerler duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

651 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri