EDREMİT’TE ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ
Tarih : 2017.01.22  11:17:28
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönemin sona ermesiyle birlikte Edremit’teki okullarda da karne sevinci yaşandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Edremit’te de  2016-2017 eğitim öğretim yılı I. döneminin sona ermesiyle öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladılar.

Edremit  Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile birlikte Gazi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin karne sevincine ortak oldular. Öğrencilerin karnelerini inceleyerek onlarla sohbet eden Ali Sırmalı ve Yusuf Koç öğrencilere karne hediyesi verdiler.

 

Edremit Kaymakamı  Ali Sırmalı, öğrencilere tatillerini nasıl geçireceklerini sordu ve  bol bol dinlenerek kitap okumalarını tavsiye etti.  Öğretmenler ile öğretmenler odasında sohbet edilmesinin ardından Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokuluna geçildi. Burada da  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç öğrencilere karnelerini vererek, karne heyecanlarını paylaştılar.

Daha sonra evde eğitim görmekte olan Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Damla Kayakıran’ı evinde ziyaret eden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç kendisine karne ve hediye verdiler.   

Edremit’te okul öncesinde 1972, ilkokullarda 6645, ortaokullarda 7433 ve liselerde 7020 olmak üzere  toplam 23070 öğrenci karne sevinci yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç yaptığı açıklamada;  “Edremit eğitim ailesi olarak öncelikli amacımız; siz çocuklarımızı her anlamda bilgili, donanımlı, sürekli okuyan, okuduğunu yorumlayan, yorumladıklarını hayata geçiren bir nesil olarak geleceğe hazırlamaktır. Bunu yaparken tabi ki en büyük güvencemiz üzerinde emeği hakkı olan öğretmenlerimizdir.

2016-2017 eğitim öğretim yılının dinlenme molası olan yarı yıl tatilini dinlenerek ve mutlaka okuyarak geçirmenizi tavsiye ediyor, geride bıraktığımız eğitim öğretim yılının 1. döneminin sizler, aileniz ve tüm  eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

305 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri