BİŞKEK’TE DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU AYVALIK’TA TOPRAĞA VERİLDİ
Tarih : 2017.01.22  11:19:26
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarında düşen Boeing 747-400 tipi kargo uçağında hayatını kaybeden mürettebattan kaptan pilot İbrahim Gürcan Dirancı’nın cenazesi Ayvalık’ta toprağa verildi.

Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı’nın cenazesi Kırgızistan’dan Türkiye’ye getirildikten sonra İstanbul ve memleketi Bursa’nın Yenişehir ilçesinde cenaze düzenlenen askeri törenlerin ardından ailesinin yaşadığı Ayvalık’a getirildi.

Ayvalık’ta; 150 Evler Mahallesi’ndeki Şehitler Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından ilçe kabristanındaki şehitlikte toprağa verilen İbrahim Gürcan Dirancı’nın cenaze töreninde; eşi Gülsen Dirancı, oğlu Alp Onur Dirancı ve kızı Figen Göldeli ile yakınları ile Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan,  Dirancı’nın emekli asker devre arkadaşları, komşuları, subay ve astsubaylarla çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Cenaze namazı öncesinde muhabirimizin sorularını yanıtlayan Şehit Pilot’un oğlu Alp Onur Dirancı, “ İnsanın genç yaşta babasını ani bir şekilde kaybetmesi çok zor bir şey. Ama O, her zaman; vatanına, milletine, arkadaşlarına bağlıydı. Arkadaşları ve dostlarıyla çok özel ilişkiler kurmuştu. Yaşamı boyunca çok sevildi. Onun oğlu olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. SUAT SALGIN (AYVALIK)

256 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri