EDREMİT’TE AKADEMİK BAŞARI ARTTIRILIYOR
Tarih : 2017.02.23  11:30:54
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Hedef 3’te 3 Projesi” tüm hızıyla devam ediyor.

BENGİ projesinin bir alt kolu olan Hedef 3’te 3 projesi  akademik başarının artırılması amacıyla hazırlanmış olup , TEOG, LYS VE LGS sınav sonuçlarına göre  yapılacak il sıralamasında ilçemizi 3 yıl içerisinde ilk 3’te görmeyi hedeflemektedir.

Edremit Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destekleriyle gerçekleştirilen  proje kapsamında ilçemiz 5.,6.,7.,8.,9.,10.,11. ve 12. Sınıflara uygulanan deneme  sınavları ile öğrenciler kendilerini değerlendirmeleri , test çözme teknikleri ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

İlçemiz   resmi ve özel  okullarımızda 12. Sınıfta eğitim görmekte olan toplamda 1644 öğrencimiz ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs gören 130 mezun öğrencimiz bugün yapılan deneme sınavında ter döktüler. Öğrencilerimizin  bugün girdikleri deneme sınavı ile ilçemizde  projemizin  2. Basamağı tamamlanmış oldu. Herhangi bir  sorun yaşanmadan tamamlanan sınavda , okul idarecileri ve öğretmenlerimiz  gereken hassasiyeti göstererek deneme sınavını  gerçek sınav ciddiyeti ile uygulanmasını sağladılar. 

425 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri