BALIKESİR TARIM FUARI 8. KEZ KAPILARINI AÇTI
Tarih : 2017.02.24  10:37:51
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut ilçesinde 8. Kez kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Devletimiz ve Hükümetimiz, milletin, çiftçinin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yanında. Hayvansal ve tarımsal desteklerde, bilhassa süt ve hayvancılıkta Türkiye’de en fazla desteği alan il Balıkesir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut ilçesinde 8. Kez kapılarını açtı. Kepsut Kapalı Pazar Yerinde 26 Şubat tarihine kadar gezilebilecek olan Tarım Fuarı’nın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 400 firmanın katıldığı ve 150 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış konuşmasını Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun yaptı. Atasagun ardından Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, KOSGEB Balıkesir Müdür Vekili Kadir Dağdeviren ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’da birer konuşma yaptı.

BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE’DE EN FAZLA DESTEĞİ BALIKESİR ÇİFTÇİSİ ALIYOR”

Fuar açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in tarımın başkenti olduğunu söyledi. Devletin ve hükümetin, millet, çiftçi ve hayvancılıkla uğraşanların yanında olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Hayvansal ve tarımsal desteklerde, bilhassa süt ve hayvancılıkta Türkiye’de en fazla desteği alan il Balıkesir. Balıkesirli çiftçiler kayıt sistemine girdiği için bu başarı sağlandı. Bütün çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Sağolsun hepsi kural ve kaidelere uyuyor ve desteklerini alıyor” diye konuştu.

Bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili yeni teknolojiler ve makinelerin fuarda sergilendiğini belirten başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fuarda 400 firma yeralıyor ve 150 bin ziyaretçi bekleniyor. 40 ilden insanlar buraya gelecek. Buda Balıkesir’in tarımın başkenti olduğunu gösteriyor”.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEĞİ SÜRÜYOR

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve yardımları ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere desteklerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Uğur, “Üreticilerimize desteğe devam ediyoruz. Süt soğutma tankları, tohum seleksiyon ve ilaçlama makinesi, mezbahalar, ceviz soyma makinesinden polen tuzağına kadar. Zeytin sineği ile mücadele. Yeni yaptığımız hal kompleksleri, aromatik bitki desteği ve Ayvalık’taki sel felaketi nedeniyle 130 ton Silajlık mısırı çiftçimize dağıttık. Çiftçi Eğitim Merkezi kuruyoruz Burhaniye’de. Bilimsel çiftçilik yapalım, katkı değeri yüksek bitkisel üretimi çiftçilerimize gösterelim öğretelim. Onlarda katma değeri yüksek tarım ürünleri üretsinler. Bunun için İsmail Cankul’a teşekkür ediyoruz. İsmail Cankul, Balıkesir merkezden aldı Kepsut’a getirdi bu fuarı. Katkıları için teşekkürler” dedi.

 

VALİ YAZICI: “TÜM KURULUŞLAR BALIKESİR ÇİFTÇİSİNİN EMRİNDEDİR”

 

Fuara desteği geçen tüm kuruluşlara teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı’da, Türkiye’yi doyuran il olan Balıkesir’in tarım ve hayvancılığa katkılarının süreceğini belirtti. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

 

KOSGEB’in, Tarım Bakanlığı’nın bu sektördeki tarım ve hayvancılık alanı ndaki teşvik ve katkıları devam ediyor. Balıkesir çiftçisi de bunu kullanmaya devam edecek. Başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere tarım ve hayvancılıkla ilgili tüm kuruluşlar Balıkesir çiftçisinin emrindedir. Balıkesir Valiliği2de önünüze çıkabilecek her türlü engelde ve her türlü teknik konuda sizlerin emrinizdedir. Bu tür fuarlar ile sektördeki gelişimizi daha hızlı yapıp dünyaya daha kolay entegre olacağız. Daha fazla üreteceğiz, şartlara uygun üreteceğiz, dünya piyasasında da yerimiz, standardımız en üst sıralarda olacak. Süt ve et üretiminde Balıkesir’imizin standardı çok yüksek, herkes bizi örnek gösteriyor”.

Konuşmaların ardından halkoyunları gösteri düzenlendi. Gösteri sonrası Vali Yazıcı ve Başkan Uğur ile birlikte katılımcılar fuarın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra stantları gezen Vali Yazıcı ve Başkan Uğur, yetkililerden bilgi aldılar. Fuarın açılışına Vali Ersin Yazıcı, Başkan Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

380 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri