Ayvalık’ta deve güreşleri bahar havasında gerçekleşti
Tarih : 2017.03.07  08:59:49
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Ayvalık Deveciler Cemiyeti ve Altınova Deveciler Derneği tarafından düzenlenen deve güreşi festivaline ilgi yoğun oldu.

Deve güreşlerinin 18 derece sıcaklıkta ve tam bir bahar havasında gerçekleşmesini fırsat bilen Ayvalıklılar, hem deve güreşlerini büyük bir heyecanla izledi hem de ailecek piknik yaparak güzel havanın tadını çıkardı.
Ege ve Marmara bölgelerinden 109 pehlivan devenin mücadele ettiği güreşleri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal birlikte izleyerek, bu güzel geleneğin yaşatılmasına katkı veren deve sahipleri ve vatandaşlara karanfiller dağıttı.
Ege, Akdeniz, Marmara Bölgelerinin ünlü pehlivan develerinin katıldığı Ayak, Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere dört boyda yapılan güreşlerin sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupa ve madalyaları verildi.
Ayvalık Belediye Kupası güreşinin galibi olan ve Ödemişli rakibi Gürbüz’ü yenen Ayvalıklı Zorba 1 kupanın sahibi oldu.
Güreşlerin tam bir şölen havasında gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer; yüzlerce yıllık Türk geleneğine Ayvalık’ta yaşatmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Deve güreşlerinde tonlarca deve sucuğu binlerce vatandaş tarafından afiyetle yenildi.

702 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri