BAKAN EROĞLU BALIKESİR’E MÜJDELERLE GELİYOR
Tarih : 2017.03.17  10:23:37
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 223 milyon TL’lik 29 müjdeyle Balıkesir’e gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 31 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 17 Mart Cuma günü sırasıyla Burhaniye, Edremit, Balya İlçeleri ile il merkezinin yanı sıra Kepsut ve Dursunbey İlçeleri’nde düzenlenecek merasimlerde 75 milyon TL yatırım maliyetli 31 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. 

Balıkesir’e 175 Milyon TL’lik 31 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 17 Mart Cuma günü saat 09.45’te Burhaniye Yeni Mahalle Hıdırellez Parkı Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 3 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Burhaniye’den sonra Edremit İlçesine geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek 5 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Daha sonra Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00’te Balya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından yapılacak Değirmendere Barajı, Dereköy Barajı, Kayapınar Barajı, Gökmusa Göleti ve Orhanlar Göleti’nin temelini atacak. Ayrıca OGM tarafından yapılacak  
1 adet tesisin temelini atacak.

Saat 16.30’da Balıkesir Merkez’e gelecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Altıeylül Sarıalan Dallımandıra Göleti, Savaştepe Çavlu Göleti ile 8 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak ve DKMP tarafından yapımı desteklenen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek.

İl merkezinden sonra Kepsut Fuar ve Pazar Yeri’ne geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 18.00’de burada düzenlenecek merasimde Yaylabaşı Göleti ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Son olarak Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 19.30’da Dursunbey Mehmet Akif Kültür Salonu’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından yapılacak Akçagüney Dada Göleti’nin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Balıkesir’de düzenlenecek bu 6 merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 30 aileye gelir getirici tür, 50 aileye Orköy sertifikası verecek.

Balıkesir Yatırımlarla Donatılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 6 milyon metreküp su depolanacak. Baraj ve göletlerin sulama alt yapısı tamamlanarak, 11 bin 600 dekar zirai arazi sulanacak. Ayrıca 6 ilçe ve11 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Balıkesir’e Son 5 Yılda 1 Milyar 43 Milyon TL’lik 135 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 31 Ağustos 2013, 12 Mart 2014, 11 Eylül 2015 ve 31 Temmuz 2016 tarihlerinde Balıkesir’e verdiği 1 milyar 21 milyon TL tutarındaki 106 müjdeye ilave olarak 223 milyon TL yatırım bedeline sahip 29 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Balıkesirlilere 1 milyar 43 milyon TL’lik 135 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, yangın havuzu, orman yangınlarını önleme ve mücadele tesisi (YARDOP) yapımı ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

347 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri