EDREMİT’TE RUHSAT DENETİMLERİ HIZLANDI
Tarih : 2017.03.22  09:10:24
Edremit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından kayıt dışının önüne geçebilmek için işyerleri sık sık denetleniyor.

Edremit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde çeşitli branşlardaki iş yerlerine karşı İş yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı kontrollerine devam ediyor. Denetimlerde işyerlerinin “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” olup olmadığı kontrol ediliyor, ruhsatı bulunmayan işletmelere eksiklerini gidermeleri için süre veriliyor.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yetkilileri işletmeleri yasal sorumlulukları hakkında bilgilendirdiklerini belirterek mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını yetkililerin her an incelemelerine hazır bulundurmaları gerektiği ifade edildi.

Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatları doğrultusunda bu denetimlerin daha sıklaştırılarak devam edeceğini kaydeden yetkililer yapılan denetimler sonucunda eksikliklerin giderilmesi için tanınan süre içerisinde evraklarını tamamlamayan iş yerlerine yasal işlem yapılacağını bildirdiler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da kayıt dışı çalışan işletmelerin önüne geçebilmek için denetimlerin ilçe merkezi başta olmak üzere tüm kent genelinde periyodik olarak devam ettiğini belirterek, “İş yerlerinin kontrollerini yaparak, ruhsatsız olanları tespit ediyoruz. Bu iş yerlerini kayıt altına alıp, haksız rekabeti önlemek istiyoruz” dedi. Başkan Saka, eksiklerin giderilmesi için süre verildiğini, verilen süre sonunda giderilmemesi durumunda ilgili yasalar uyarınca kapatmaya kadar varan cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.

206 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri