ETO Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytinini Tanıttı
Tarih : 2017.03.24  09:23:26
20-21 Mart 2017 tarihinde Ankara Türk Patent Enstitüsü Konferans salonunda gerçekleştirilen,81 ilin ürünlerinin sergilendiği buluşmada odamız da patentini aldığı ‘Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” ile buluşmaya katılarak bilgiler verip tanıtımında bulundu.

 İlgili buluşmaya odamızı temsilen oda başkanımız Coşkun Salon ve genel sekreterimiz Recep Akgün katıldı. Törenin ardından Bakan Özlü, 81 ilin coğrafi işaret standını gezdi, il temsilcileriyle sohbet etti ve yörelere özel ikramları tattı. Stant ziyaretleri sırasında Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin’i tadan bakan Özlü’ye, ürünlerimizden oluşan bir hediye sepeti takdim edildi.

Dr. Faruk Özlü, coğrafi işaretlere gereken önemin verilmesi halinde, birçok fayda elde edebileceğini, tüketicilerin üstün özelliklere sahip ürünlere daha fazla yöneleceğini ve dolayısıyla da ürünlerin katma değerinin zaman içinde artacağını belirtti. Bunun da o yörelerin gelirini arttırdığı gibi, kırsal kesimdeki istihdamı da arttıracağını, şehirlere doğru olan göçü yavaşlatabileceğine işaret eden Bakan Özlü, "Dünyadaki başarılı örneklere baktığımızda, coğrafi işaretli ürünlerin ihracatının ülkenin toplam ihracatında önemli bir oran tuttuğunu görebiliyoruz. Yani coğrafi işaretli ürünlerimizi değerlendirmemiz, ihracatımızı arttırmak ve cari açığımızı düşürmek açısından da önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

232 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri