Kuzey Ege’de bahar sevinci
Tarih : 2017.03.26  10:37:55
Yurdun bazı yerlerinde olumsuz hava koşulları etkili olmaya devam ederken, Balıkesir’in Kuzey Ege bölgesinde baharın sevinciyle vatandaşlar cadde ve sokakları doldurdu.

Kırlar ile tarlaların rengarenk çiçeklerle kaplanmaya başladığı Ayvalık’ta;  havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar deniz kıyısındaki çay bahçelerini doldurdu.

İlkbahar güneşiyle ısınan Ayvalıklılar, güzel hava nedeniyle yavaş yavaş kışlık kıyafetlerini gardıroplara taşıyarak, yazlık kıyafetlerle kendilerini cadde ve sokaklara attı.

Havanın ısınmasıyla kendisini Ayvalık’ın sahilinde bulan Hacire Vuran adlı genç kız; ilkbaharın gelişiyle adeta kanının kaynadığı vurgulayarak, “İnsanlar güneşi görünce dışarılara çıktılar. Çiçekler, böcekler yeniden canlandı. Her şey çok güzel. Kışın evden pek dışarı çıkamadık. Kar yağışları çok yoğun oldu. Şimdi bu dışarı çıkamamaların acısını çıkarıyorlar” dedi.

Senem Toker adlı bir genç kızda, “Hava ısınmaya başladığı için çok mutluyum. En azından güzel kıyafetler giyebiliyoruz. Dışarı çıkıp gezebiliyoruz. Kış aylarında gezemiyorduk.” İfadelerini kullandı.

Ayvalık sakinlerinden Kaya Değim adlı vatandaş, “Bu kış son derece soğuk geçti. Biz alışkın değildik bu kadar soğuk havaya. Ama çok şükür artık bahar geldi ve insanların adeta yaşam enerjileri yeniden güçlendi” dedi.

Ayvalıklı emekli öğretmen Turhan Saygın, İlkbahar’ın kendisi için ‘özgürlük’ anlamına geldiğini vurgulayarak, “Doğa’nın canlanmasını izliyorum. Havaların ısınmasını gözlemliyorum. Her şeyin çok daha iyi olacağını hayal ederek, geleceğe dair umutlarım arttırıyor” ifadelerini kullandı.

78 yaşındaki Aysel Üneş adlı bir teyzede; baharın gelişiyle birlikte herkes için sağlık ve mutluluklar temenni ederken Türkiye için ise aydınlık yarınlar diledi.

222 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri