Ayvalık’ta efsane Şef Tekincan’a büyük onur
Tarih : 2017.04.25  08:40:41
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçenin en renkli simalarından belediye bandosunun efsanevi şefi Ergün Tekincan’ın adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Ayvalık’ın nüfus olarak en büyük mahallelerinden biri olan 150 Evler Mahallesi’nde belediye tarafından yaptırılan yeni yaşam alanında gerçekleşen parkın açılışında; Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Kendi adını taşıyan parkın açılışında 1936 yılında kurulan Ayvalık Belediyesi Bando takımıyla katılan efsanevi şef Ergün Tekincan en güzel marşları ve güncel eserleri bu kez kendisi için seslendirdi.

Açılış töreninde konuşan 82 yaşındaki ihtiyar delikanlı Ergün Tekincan, 64 yıldan bu yana belediye bandosunda görev yaptığını, 59 yıldır da şefliğini üstlenmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık Belediyesi’nde uzun yıllar nikah memuru olarak görev yaptığını ve bu görevi sırasında binlerce çifti evlendirdiğini kaydeden Ayvalık’ın Ergün Babası, Ayvalıkgücü Belediyespor’da da uzun yıllar mali işler sorumluluğunu gönüllü olarak yaptığını belirtti.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan ve kendisinin adını verdiği parkta ülkenin yarınlarını teşkil edecek miniklerin gönüllerince çocukluklarını yaşayacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ergün Tekincan, parkta oyunlar oynayacak çocukların Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkıp, O’nun ilkeleri ışığında harejet edecek bir nesil olmasını diledi.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, Ayvalık’a sayısız hizmetlerde bulunan 82 yaşındaki Ergün Baba’nın adını taşıyacak parkın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, Ergün Tekincan’a uzun ömürler diledi.

252 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri