İZMİR’DE, AYVALIK RÜZGARI ESTİ
Tarih : 2017.04.28  10:08:31
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası işbirliği ile zeytin sektörünün temsilcileri ile birlikte hazırlanan Ayvalık standı, 8. İzmir Gurme Oliv Tech 7. Zeytin, Zeytinyağı Süt Ürünleri, Şarap ve Tekolojik Ürünler fuarına yerini aldı.

SUAT SALGIN (Ayvalık)

“Gurme İzmir” başlığı altında süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşen Olivtech ve Ekoloji İzmir’in açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Necip Kaplan, Kıbrıs Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra çok sayıda firma temsilcileri katıldı.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, “Her geçen gün hem katılımcı, hem ziyaretçi anlamında hem de iş kapasitesi ile güçlendiğini bir fuardayız. Ayvalık olarak, işletmecilerimiz ciddi iş görüşmeleri yaptılar. Ayvalık’ımız için çok yararlı bir fuar oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Katılımcı sayısı arttı

Ürün grubuna zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve şarabı da ekleyerek büyüyen Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firmayı bir araya getirdi. Geçtiğimiz yıl İtalya ve Hindistan’dan 6 yabancı katılımcının stant açtığı fuarda, 12 ilden 248 yerli katılımcı yer almıştı. Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 8. Ekoloji İzmir ise bu yıl 25 il ve 3 ülkeden toplam 124 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturuyor. Organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı fuara geçtiğimiz yıl 22 ilden 113 firma katılım sağlamıştı.

Ünlü şefler bu fuarda

Ünlü şeflerin katılacağı “Yemek Şöleni” etkinliklerinde ise Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç, Ali Açıkgül, Ömür Akkor, Osman Sezener, Rafet İnce, Şamil Akşit ve Murat Yıldız ziyaretçilere keyifli sunumlar gerçekleştirecek. 26-27 Nisan tarihlerinde düzenlenen “Ekoloji Sempozyumu”nda organik beslenme ve sağlık ile mesleklerin organiğe bakış açıları değerlendirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “sürdürülebilir organik tarım” hedefiyle başlattığı “Organik Yarımada Projesi”nin dünü, bugünü ve yarınının değerlendirmesi ise 28 Nisan’da takip edilebilecek. Katılımcıların ürünlerinin sergileneceği “Demo Dükkan”, firmaların ürün satışı yapabildiği “Sağlıklı Pazar” ve organik yemek menülerinin sunulacağı &l dquo;Organik Restoran” bu yıl da hizmet verecek.

336 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri