BEYAZAY BURHANİYE ŞUBESİ AÇILDI
Tarih : 2017.06.28  09:49:18
Körfez ilçelerinde, bütün engel guruplarını kucaklayan Türkiye Beyazay Derneği Burhaniye Şubesi kuruldu.

Temelleri 1988’e dayanan ve 2007’de kamu yararına çalışma statüsü kazanan Türkiye Beyazay Derneğinin Burhaniye Şubesi açıldı. Beyazay Derneği şube temsilcisi Güngör Erenoğlu ve dernek üyeleri Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve

Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’ı makamında ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Yurtiçi ve Yurtdışında yaklaşık 100 şubesi bulunan dernek Cumhurbaşkanlığı himayesinde faaliyetlerine devam ediyor. Burhaniye Şubesinin de açıldığı dernek tüm engel guruplarına yönelik faaliyetler yapıyor. Haziran ayı sonunda Beyazay Derneği Burhaniye Şubesinin Genel Kurulunun yapılacağı belirtilirken engelli vatandaşlara yönelik olarak birçok faaliyetin körfez bölgesinde yaşayan engelli vatandaşlar içinde seferber edileceğini belirttiler.

Beyazay Derneği şube temsilcisi Güngör Erenoğlu ve dernek üyeleri Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner’i, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’yı

Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’ı makamında ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

BEYAZAY DERNEĞİNİN ÇALIŞMA ALANI

Türkiye Beyazay Derneği'nin ana çalışma alanı eğitimdir. Engellilerin eğitimi, engelli yakınlarının eğitimi, engelliye hizmet verenlerin eğitimi, toplumun eğitimi gibi eğitimle ilgili tüm alanlar Türkiye Beyazay Derneğinin çalışma alanı içinde yer almaktadır.

Dernek bünyesinde düzenlenen tüm faaliyetler; Engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak, engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak, engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak, engelliler ve toplum  arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

HİZMET ALANI
Türkiye Beyazay Derneği; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm engelli kitlesini hedef almaktadır. Bunun dışında, engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş bir hedef kitleyi oluşturmaktadır. 
TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİNİN HİZMET ALANLARI

1. Eğitim çalışmaları
2. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları 
3. Farkındalık oluşturma çalışmaları
4. Destek hizmetleri
5. Uluslararası çalışmalar

280 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri