Edremit'te binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için bir araya geldi
Tarih : 2017.07.17  09:28:28
Balıkesir'in Edremit’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaklaşık 8 bin kişi Demokrasi Nöbeti tutmak için bir araya geldi.

Edremit Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikler saat 23.00'da Menderes Bulvarında başlayan Demokrasi Yürüyüşü ile başladı. Edremit Ticaret Odası önünde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde bayraklar ile yürüdü. Cumhuriyet Meydanındaki törenler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı!nın okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı halka seslendi.
Sırmalı "Unutmamak ve unutturmamak için, demokrasi şehitlerimize borcumuzu ödemek için buradayız. 15 Temmuz direniş, yükseliş ve Milli İrade'nin adıdır. 15 Temmuz 2016'da vatanımıza, milletimize, demokrasimize karşı alçak FETÖ terör örgütü tarafından darbe girişimi yapıldı. O gece uçaklar milli iradenin üzerine bombalar yağdırdı. Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladılar. Tanklar ile halkın üzerine yürüdüler. Gözlerini kırpmadan vatandaşlarımızı şehit ettiler. O kara gecede alçaklıkta ve hainlikte sınır tanımadılar. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz meydanlara indi" dedi. 
Konuşmanın ardından kalabalık marşlar söyledi. Saat 00.13'te tüm yurtta olduğu gibi Edremit'te de salalar okundu. İlçede binlerce vatandaşın Cumhuriyet Meydanındaki coşkulu Demokrasi Nöbeti devam ediyor.

494 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri