MİLLETVEKİLİ MEHMET TÜM’DEN SERT TEPKİ
Tarih : 2017.07.21  09:58:37
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka hakkında hak mahrumiyeti cezası verilmesine sert tepki gösterdi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bin 500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

 

KAMUYA ZARAR VEREN BELEDİYE ARIYORLARSA, ARAZİLERİ FETÖ’YE PARSELLEYEN BELEDİYELERE BAKIN!

 

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, konuya ilişkin “Belediye başkanımıza verilen ceza, Türkiye’de adaletin nasıl can çekiştiğinin de göstergesi durumunda. Başkanımız Kamil Saka’ya yetkisi olmayan bir konuda üzerinden yıllar geçmesine rağmen ‘kamuyu zarar uğrattığı’ gerekçesiyle ceza veriliyor. Sayın Saka’nın suçlandığı konu, burada ruhsat yetkisinin kullanılıp kullanılmaması. Ancak işin ilginç tarafı, kanuna göre ruhsat verme yetkisi o zamanlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının sorumluluğunda. Bir insanı yetkisi olmadığı bir konuda cezalandırmak en başta Anayasa’ya aykırı bir durum. Adından başarıyla söz ettiren belediyelerimiz için ‘kamuya zarar veriyor’ demek hukuki olmaktan çok, siyasi bir karar niteliği taşımaktadır. Kamuya zarar veren belediye aranıyorsa, CHP’ye değil, arazileri parsel parsel teröre teslim eden AKP’li belediyelere bakılmalıdır. Belediye başkanımız sanıyorum bu karara iç hukuk yollarını kullanarak itiraz edecektir. Biz de konunun yakın takipçisi olacağız.” dedi.​

 

725 kez okundu
Diðer Siyaset Haberleri