BURHANİYE BELEDİYESİ 150. YAŞINI FESTİVAL İLE KUTLUYOR
Tarih : 2017.08.13  09:42:34
Burhaniye Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali bu sene Belediyenin 150. yaşı münasebetiyle Burhaniye’nin kurtuluş günü olan 8 Eylül’de kutlanacak.

Bu sene 28.’si düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali 8-9-10 Eylül 2017 tarihlerine yapılacak. Burhaniye Belediyesi’nin 150. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Burhaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşu olan 8 Eylül’de başlayacak etkinler 3 gün boyunca sürecek. Birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak olan Burhaniye bir birinde güzel etkinlikler ile 3 gün boyunca coşacak.

FESTİVALİN İLK GÜNÜ CENGİZ KURTOĞLU BURHANİYE’DE HAYRANLARINA SESLENECEK

8 Eylül Cuma günü saat 17.30’da Burhaniye Eski Kütüphane önünden Cumhuriyet Meydanına kadar olacak kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Festivalin açılış töreni de Cumhuriyet Meydanında yapılacak.  Saat 19.30’ta Ören’de kurulacak olan sergi ve stantların açılışı yapılırken saat 20.00’da 2016 yılı Yetenek Sizsiniz Türkiye Şampiyonu Hayatın Ritmini Yakala Gurubu ve akabinde Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ekibi gösterilerini sunacak. Saat 21.00 gösterdiğinde Burhaniye İskele Yat Limanında Burhaniye Belediyesinin 150. Yıl kuruluş etkinleri başlayacak ilk günün sonunda saat 22.30’da şarkıları dillerden düşmeyen “Yaşayan Efsane” Cengiz Kurtoğlu İskele’de sahne alacak.

FESTİVALİN 2. GÜNÜ

Festivalin 2. Günü olan 9 Eylül’de yine geleneksel hale gelmiş Sünnet Şöleni Ayaklı Mesire Alanında yapılacak. Bursa Büyükşehir Kent Tiyatrosunun Cumhuriyet Meydanında saat 21.00’da Çemberimde Gül Oya adlı Tiyatro oyunları yer alırken İskele Mahallesi Yat Limanında Hayatın Ritmini Yakala Gurubunun ardından saat 22.30’da TRT Sanatçısı Ayşen Birgör ile İsmail Özkan’ın konseri İskele Mahallesinde yapılacak.

FESTİVALİN 3. GÜNÜ

28. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalinin 3. Günü Balıkesir Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yapılacak olan Açık ikili Briç Turnuvası ile başlayacak. Adanalı Dizisinin sevilen karakteri Lezize Teyzesi Umut Oğuz Burhaniye Cumhuriyet Meydanında Mıknatıs adlı Stand-up gösterisini saat 20.00’da Burhaniyeliler için sunacak. Saat 21.00’da Bursa Büyükşehir Kent Tiyatrosu Çemberimde Gül Oya Tiyatro oyununu Öğretmenler Mahallesinde oynayacak. Üçüncü günde sahne alacak olan Grubal Enfeksiyon birbirinden güzel ve haraketli Şarkılarını Cumhuriyet Meydanında 22.30’da seslendirecek.  

477 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri