Edremit Kitap Fuarı sona erdi
Tarih : 2017.08.16  10:06:25
Edremit Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı sona erdi. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı fuarın ardından Edremit Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Ertaş ve fuarın organizasyonunu gerçekleştiren Gazeteci Yazar Necdet Saraç ortak bir basın toplantısı yaptılar ve on gün süren fuarla ilgili bilgileri paylaştılar.

Edremit’te ilk kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı sına erdi. Edremit Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş, düzenlediği basın toplantısında fuarı değerlendirdi. Ertaş, Edremitlilere ve fuar organizasyonuna emeği geçen ekibe teşekkür ettikten sonra “Edremit Kitap Fuarı beklentimizin de üzerinden başarılı oldu, eksikliklerimizi de tespit ederek önümüzdeki seneye fuara devam edeceğiz” dedi.

Organizasyon adına konuşmasına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ve Başkan Vekili Mehmet Ertaş’a ve organizasyon ekibine teşekkür ederek başlayan Necdet Saraç “zeytin ağacına itafen ‘Ölmez Ağacının Gölgesinde Kitap’ sloganı ile başlattığımız Edremit Kitap Fuarı, hem körfezde, hem de ülke genelinde kitabı da aşan bir etki yarattı” dedi. “Fuara başlarken Türkiye’yi de, dünyayı da silahlar değil kitaplar yönetsin demiştik, fuar sonunda bunun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Binlerce insan birbirinden farklı eğilimdeki yazarları, gazetecileri, milletvekillerini saygı ile dinledi. Farlılıkların zenginlik anlamına geldiğini gösterdi. Keşke Türkiye Edremit gibi olsa, barış ve kardeşlik öne çıksa” vurgusu da yapan Saraç, “Edremitliler fuara sahip çıktılar, söyleşilere inanılmaz bir katılım sağladılar, şimdi görev seneye bu fuarı daha da büyütmek ve uluslar arası bir özellik kazandırmaktır” dedi.

Edremit Kitap Fuarı ile ilgili bilgiler…

 

* Edremit’te ilk kez bir kitap fuarı yapıldı.
* Fuar, #ÖlmezAğacınGölgesindeKitap sloganı ile yapıldı.
* Fuar 4 Ağustos 13 Ağustos arasında Zeytinli Altınkum Meydanı’nda 10 gün sürdü.* Fuar her gün 18:00 ile 01:00 arası kitapseverlere hizmet verdi.* Fuara 32’si Balıkesirli yazar ve şair olmak üzere toplamda 100’e yakın yazar ve konuk katıldı.* Fuarda 62 stantta 41 yayınevi doğrudan veya kitaplarıyla temsil edildi.

* Fuarda 3 sivil toplum örgütü stant açtı.

* Fuarda toplam 43 söyleşi, 100’e yakın imza yapıldı.
* Fuarda “Anayasa ve Demokrasi, İnsan ve Çevre, Edebiyat ve Sinema, Emek ve Demokrasi, Eğitim, sanat ve edebiyat, Ergenekon, Balyoz, Darbe ve Türkiye” başlıklarıyla 6 panel yapıldı.* Fuarda ikisi şiir olmak üzere 4 dinleti yapıldı.
* Fuardaki söyleşilerin önemli bir bölümüne bine yakın kişi katıldı. Bazı söyleşilerde bu sayı 1500 kişiyi buldu. 
* Fuara yaklaşık 40 bin kişi katıldı.
* Fuarda binlerce kitap satıldı.
* Fuarda hiçbir olay olmadı, söyleşiler dahil fuar tam bir şölen havasında yapıldı.
* Fuar yerel basının yanı sıra, ulusal basında da ciddi yer buldu.

 Fuara katılan yazarlar ve konuklar:

Abdüllatif Şener, Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Alper Taş, Anıl Çeçen, Arzu Çerkezoğlu, Aslı Erdoğan, Ataol Behramoğlu, Ayşe Sucu, Barbaros Şansal, Bülent Tanık, Engin Ayça, Enver Aysever, Erdoğan Aydın, Erdin Bircan, Ergün Poyraz, Ezgi Çataltepe, Feyza Hepçilingirler, Filiz Ali, Filiz Sonsuz, Fikri Sağlar, Gülsen Tuncer, Haluk Pekşen, Hanefi Avcı, İbrahim Kaboğlu, İhsan Eliaçık, İnci Aral, Kemal Kocabaş, Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Akif Hamzaçebi, Mehmet Özgür Ersan, Mehmet Tüm, Merdan Yanardağ, Muharrem İnce, Murat Karayalçın, Mustafa Önsel, Mustafa Tanju Bal, Namık Havutça, Necdet Saraç, Onur Behramoğlu, Orhan Sarıbal, Öner Yağcı, Sabih Kanadoğlu, Saygı Öztürk, Seray Şahiner, Selin Ertür, Sinan Meydan, Şaban Sevinç, Şahika Çağlar, Şükrü Erbaş, Yaşar Seyman, Zeynep Altıok, Zübeyir Kındıra.

Fuara katılan Balıkesirli yazar ve şairlerin bir bölümü:

Alper Baran, Ayla İzgi, Behiç İstanbulluoğlu, Beyza Özkan,  Doğan Soydan, Ersin Hoşgenç, Hüseyin Kara, Mehmet Adem Solak, Muzaffer Özdemir, Onur Özgür Sungur, Serkan Uçar, Sevil Kar, Soner Ongun, Şahizar Nur Öztuna, Tarkan Kaynar, Tarkan Uçar, Zeki Köseler, Zeki Sarıhan.

412 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri