İşbir’den Balıkesir’e 40 milyonluk yatırım
Tarih : 2017.08.16  10:08:33
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından olan İşbir Elektrik Sanayi A.Ş’nin kuruluşunun 40. yılında Balıkesir ve Türkiye için stratejik öneme sahip bir yatırımın ilk adımı dün Balıkesir Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen törenle atıldı.

1977 yılından beri Balıkesir’ de faaliyet gösteren ve ülkemizin ilk jeneratör üreticisi olan İşbir Elektrik A.Ş., Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 31.500 m2 lik alana yaklaşık 40.000.000 TL tutarında yatırım yaparak endüstriyel otomasyon sistemine geçiş yapacak. Yıllık 500 adet olan alternatör üretim kapasitesi yaklaşık 5000 adete yükselecek ve ilave 100 kişilik istihdam sağlanacak.

Balıkesir Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Uğur konuşmasında yerli ve milli sanayinin önemine değinirken, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin iştiraki olan İşbir Elektrik A.Ş. nin Balıkesir Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Uğur, milli savunma sanayimizin gelişimine destek sağlamak adına projelerinin olduğunu ve bu çerçevede Balıkesirli sanayiciler olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bünyesindeki tüm firmalara destek olacaklarını ifade etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yatırımdan dolayı mutluluğunu belirterek, yerli ve milli savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında Türk Milletinin zekasının, yeteneğinin, kudretinin yeterli olduğunu, komutanlarımızın önderliğinde, Türk mühendisleriyle, Türk işçileriyle en küçük somuna kadar üretimin millileştirilmesi gerektiğini belirtti. Vali Yazıcı Balıkesir’e yapılan yatırımların Vakfın diğer iştirakleri olan Aselsan, Havelsan, TUSAŞ, Roketsan ve Aspilsan’ a da emsal teşkil etmesini temenni ederek bu firmaları da Balıkesir’ de görmek istediklerini ifade etti.

187 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri