Geleceğin başpehlivanları Kurtdereli'de yetişiyor
Tarih : 2017.08.16  10:12:36
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdereli Er Meydanı'nda ata sporu yağlı güreşi şanına yakışır bir şekilde yaşatmak için çocuk güreşçilerin yetiştirilmesine büyük önem veriyor. Geleneğin yaşaması için Başkan Edip Uğur toruna ağalık kıyafeti giydirirken Başkan Yılmaz da her yıl kendi oğluna kispet giydirip dualı çayıra salıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Peygamber sporu yağlı güreşleri yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreşlerin Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın şanına yakışır bir şekilde yapılması için çaba sarf ediyor. 2014 yılından bu yana büyük bir ivme yakalayan Kurtdereli Er Meydanı'nda yeni güreşçilerin yetişmesi ve geleneğin devam ettirilmesi noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur torunu Ali Uğur ile ağalık geleneğini yaşatırken Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise her yıl kendi oğlu Bora Yılmaz'a kispet giydirip dualı çayırda kol bağlatıyor. 

ÇOCUKLARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Yücel Yılmaz, Kurtdereli Er Meydanı'nda yetiştirilen çocuk güreşçilerin gelecekte Türkiye çapında nam salacak başpehlivanlar olacağını söyleyerek, "Biz sadece asfalt, kaldırım belediyeciliği yapmıyoruz. Yaptığımız her işte geleceğe bir tohum bırakıyoruz. Çocuklarımız iyi yetişsin diye okullara mahallelere ve Karesi Spor çatısı altında bir çok yatırım yaptık. Bu yatırımların yanı sıra ata sporumuz yağlı güreşlere gelecekte de sahip çıkılması için çocuk güreşçilerimizi kurduğumuz Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği çatısı altında er meydanımızda en iyi şekilde yetiştireceğiz. Geleceğin başpehlivanları Kurtdereli Er Meydanı'ndan çıkacak" açıklamasında bulundu.  


YILMAZ VE SAĞAY GÜREŞTİ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın oğlu Hüseyin Bora Yılmaz ve Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay'ın oğlu Halil İbrahim Sağay da dualı çayırda kol bağladı. Yılmaz, ve Sağay rakiplerini güreşte yenerek finale kalmayı başardı. Finalde kol bağlayan minikler güreşin sonucunda yenişemeyince berabere kaldı.

 

242 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri