EDREMİT CHP’DE DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI; MAVİ LİSTE İPİ GÖĞÜSLEDİ
Tarih : 2017.10.16  11:52:02
CHP Edremit İlçe Örgütü’nde delege seçimleri mevcut ilçe yönetiminin hazırladığı Mavi Listesi’nin üstünlüğü ile tamamlandı. 47 mahallenin 31’nde Mavi Liste ipi göğüslerken Beyaz Liste sadece 10 mahallede kazanabildi. 6 mahallede ise ortak listede ki adaylar kazandı.

CHP Edremit İlçe Örgütü’nde büyük bir heyecana sahne olan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen mahalle delege seçimleri Mavi Liste’nin üstünlüğü ile sona erdi.

Edremit ilçesinde 6752 üyesi bulunan CHP İlçe Örgütü’nde toplam 47 mahallede delege seçimleri için sandık kuruldu. 10 Eylül tarihinde Pınarbaşı Mahallesi’nde başlayan delege seçimleri Altınkum Mahallesi ile tamamlandı. Toplam 4 bin 503 üyenin sandık başına gittiği seçimler sonucunda ilçe yönetimini seçecek olan 400 delege üyelerin oyları ile belirlenmiş oldu.

Mevcut CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel ve yönetiminin desteklediği Mavi Liste 47 mahallenin 31’ni kazandı. 2 bin 461 oy alan Mavi Liste’den 206 delege seçildi. Eski parti yöneticileri, eski belde belediye başkanları, bazı milletvekili adaylarının da bulunduğu Beyaz Liste ise sadece 10 mahallede kazanbildi. Bin 883 oy alan Beyaz Liste’den 168 kişi delege seçildi. Liste yarışları olmadan yapılan 6 mahallede ise 159 oy ile 26 delege seçildi. Yoğun delege kulislerinin yaşandığı seçimlerin sonucunda CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da desteğini alan Mavi Listesi’nin, Hasan Arslan, Mahmut Ceylan, Yurt Yıldırım, Ensar Aytekin, Hasan Özpolat, Tayfun Gerkuş, Nabi Gündüz başta olmak üzere ilçe yönetimine ve Belediye Başkanı Saka’ya muhalif olanların ittifak yaptığı Beyaz Liste karşısında delege seçimlerini önde tamamlaması büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Delege seçimleri sonuçları, parti içinde Belediye Başkanı Kamil Saka’ya karşı ortaya atılan iddiaların ve çıkarılmaya çalışılan söylerim karşılığını bulmadığı ve üyelerin parti yönetimi ile belediye yönetiminin uyumundan yana olduğunu gösterdi. 17 kişilik ilçe yönetim kurulu ile Belediye Başkanı Kamil Saka’nın doğal delege olduğu CHP Edremit İlçe Kongresi’nin Aralık ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

 

418 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri