Edremit’teki üreticilere fuar desteği
Tarih : 2017.10.16  11:54:24
Balıkesir’in Edremit Ziraat Odası, 200’den fazla üyesini ‘Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na götürerek teknolojik tarım ürünlerini gösterdi.

Bölge genelinde gerçekleştirilen tüm tarım fuarlarına üyelerini götürerek daha verimli tarım yapmalarına yardımcı olmaya çalışan Edremit Ziraat Odası, son olarak, 11-15 Ekim tarihlerinde Bursa’daki TÜYAP’ta düzenlenen ‘Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na götürdü. 2 bine yakın üyesi bulunan odadan 200’ün üzerinde üyenin katıldığı fuarda, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker de incelemeler yaptı. Diker, genel geçim kaynağı zeytincilik olan üreticilerin faydalanmaları ve bilgi sahibi olmaları amacıyla son teknoloji ile üretilen malzeme ve ekipmanları tanıttı. 5 otobüsle Edremit’ten hareket ederek 1 gün boyunca fuarda kurulan stantları inceleyen üreticiler, stantlardan alışveriş yaptı ve ürünlerin kataloglarını aldı.
Düzenlenen fuar, seminer ve faydalı tüm organizasyonlara katılım sağlamaya çalıştıklarını söyleyen başkan vekili Ali Yılmaz Diker, "Bu tür fuar ve organizasyonlar üyelerimize büyük fayda sağlıyor. Elde edilen bilgiler ışığında üreticilerimiz daha bilinçli tarım uygulamaları yapıyor. Üreticilerimizin bilinçli tarım yapmaları, hem verimi, hem de ülke ekonomisini olumlu etkiliyor. Bu tür fuarların artırılarak devam ettirilmesini istiyoruz. Bursa’daki fuara odamızdan gitmek isteyen 200’den fazla üyemizi götürdük ve üyelerimiz çok memnun oldu. Bir çok üyemiz tarım aletleri satın aldı. Bilgiler edindi ve faydalı bir gezi gerçekleştirdik” dedi.

 

300 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri