EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DEV PROJE
Tarih : 2017.11.17  09:06:13
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Değerlerimizle Adım Adım” Projesi; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır Güner, şube müdürleri ve eğitim yöneticilerinin katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “Değerlerimizle Adım Adım” projesi ile ilgili olarak; Bu Proje Kasım 2016 tarihinde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın himayelerinde başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın koordinasyonunda uygulanan, İlçemizde; İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen BENGİ Projesinin,  Değerler Eğitimi ve Sosyal-Kültürel-Sanatsal- Sportif Faaliyetlerin okul ve kurumlarda uygulama birlikteliğini sağlamak ve uygulamaların faydasıyla ilgili izleme, değerlendirme çalışmalarının yapılması amacıyla uygulanacak bir projedir.

Proje kapsamında;

-Tüm eğitim yöneticileriyle kahvaltı ve yemek etkinlikleri düzenlenecek.

-Eğitim yöneticileriyle 4 Balkan Ülkesine –Bulgaristan-Yunanistan Makedonya ve Kosova’ya- ziyarette bulunulacak.

-Eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle Finlandiya ve Estonya’ya “Eğitim Gezisi” düzenlenecek.

-Yönetici, öğretmen ve öğrencilerle “Medeniyetlerin Başkentlerine” tarihimizi öğrenmek için kültür gezileri düzenlenecek.

 Bu kapsamda eğitim-öğretim yılı boyunca

-450 öğretmen, 6500 öğrencimizle Havran Kocaseyit Müzesi ve Köyüne,

- 400 öğretmen, 6000 öğrencimizle Çanakkale’ye,

-200 öğretmen, 2500 öğrencimizle Bursa’ya,

- 150 öğretmen,  1700 öğrencimizle Bilecik ve Eskişehir’e,

-60 öğretmen, 850 öğrencimizle Konya’ya, 150 öğretmen,

- 1200 öğrencimizle Edirne’ye,

TOPLAMDA; 1410 öğretmen ve 18750 öğrenci ecdadıyla kucaklaşmaya, köklerini tanımaya, tarihle buluşmaya gidecek.

-24 Kasım 2017 Öğretmenler Günü akşamında öğretmenler tarafından hazırlanan “HERŞEYE DEĞER” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek ardından «ÖYKÜSÜYLE TÜRKÜSÜYLE» adlı etkinlikle öyküleriyle birlikte türküler seslendirilecek.

- Mayıs Ayı’nda ise “ŞİİRİN AHENGİ” adlı şiir gecesi ve 40 okuldan 150 kişinin katıldığı dev koronun hazırladığı “TOHUMDAN FİDANA” adlı türkü gecesinde öğretmen ve öğrencilerle buluşulacak.

- Ocak Ayı’nda İl genelinde 15 Temmuz “KAHRAMANLIĞIN RESMİ” konulu resim yarışması düzenlenecek, Mayıs Ayı’nda sergi açılacak.

-Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “EDEBİYAT RÜZGARLARI” projesi uygulanarak 7 lisede, 10 edebiyatçının eserleri çeşitli yarışmalarla liseli gençlerle buluşturulacak.

- “EDREMİT OKUSUN DİYE” adlı projeyle, 18 okulda 20 den fazla şair ve yazarı şehrimizde misafir edilecek, söyleşiler ve imza günleri tertip edilecek.

-Ortaokul ve liseli öğrencilerle yılda iki kez BENGİ-DEĞERLERİMİZLE ADIM ADIM bültenleri çıkarıp, yıl sonunda seçme öykü, hikaye ve şiirlerden oluşan KAYDA DEĞER adlı öğretmen ve öğrencilerin yazılarının bulunduğu dört yüz sayfalık kitap basılacak.

 -İlçedeki okulöncesi öğrencileri için; Çocuk Şenliği, İlkokul öğrencileri için; Mini Voleybol, Mini Futbol Turnuvaları, Ortaokul Öğrencileri için; Voleybol, Basketbol, Futbol Turnuvaları, Lise öğrencileri için; Voleybol, Basketbol, Futbol, Masa Tenisi Turnuvaları, eğitim yöneticileri ve öğretmenler için; Masa Tenisi, Satranç ve Voleybol Turnuvaları düzenlenecektir” diyerek proje uygulamalarının Değerler Eğitimi ve öğrenci merkezli olduğunu belirtti ve tüm öğrenciler için değerlerimizin farkında olmalarını projelerin öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını olumlu etkilemesini beklediklerini belirtti. Desteklerinden dolayı Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’a ve basın mensuplarına teşekkür etti. Değerlerimizle Adım Adım Projesinin tanıtımı sonrası protokol üyeleri ve eğitim yöneticileri Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan resepsiyona katıldılar. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Okul Müdürleri ile toplantı yaparak il genelinde yapılan eğitim-öğretim uygulamaları değerlendirildi.

432 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri