46’lık Basri Abi “Dinle Küçük Adam” ile Ayvalık’ta…
Tarih : 2017.11.17  09:09:47
Ayvalık ilçesinde; 18 Kasım Cumartesi akşamı Ayvalık Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezinde sahnelenecek olan “Dinle Küçük Adam” isimli tiyatro gösterisi için, ‘Seksenler’ dizisinde 46’lık Basri Abi karakteri ile ünlenen Tiyatro Sanatçısı Mehmet Elmas Ayvalık’a geldi.

Dünyada çevirisi en çok yapılan kitaplar arasında yer alan “Dinle Küçük Adam” 1957 yılında Amerika’da bir cezaevinin tek kişilik bir hücresinde şüpheli bir şekilde ölü olarak bulunan Avusturyalı bilim adamı, psikanalist Wilhelm Reich’ın, ölümünden kısa bir süre önce tuttuğu notlardan oluşuyor. Bilimsel bir amaç güdülmeden ölümünden sonra öğrencileri tarafından yayımlanan eser, ilk kez 1993 yılında Servet Yalçın tarafından oyunlaştırılarak birçok ülkede sahnelenmiş. Wilhelm Reich  “Dinle Küçük Adam” adlı eserinde, bugünün modern görünümlü “sıradan” insanına “Küçük Adam” şeklinde seslenir ve eser ‘küçük adam’lara yapılmış ağır bir eleştiri ve sarsıcı bir çağrı niteliğindedir. Dinle Küçük Adam, aslında insanlığa toplu bir sesleniştir. 

Oyun, Aylin Gündoğan’ın rejisi ve televizyonların fenomen oyuncusu, “Seksenler dizisinin 46’lık Basri Abisi” Mehmet Elmas’ın yorumuyla yeniden hayat buluyor. Ayvalıklı sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılanması beklenen gösteri, 18 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’de Ayvalık Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Sınırlı sayıdaki biletlerin 15 TL ve öğrencilere 10 TL karşılığında oyun günü salon girişinden temin edilebileceği öğrenildi. Sanatseverlerin 0534 842 59 59 nolu telefondan detaylı bilgi alabileceği de gelen bilgiler arasında…

419 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri