Balıkesir yurt dışından gelen öğretmenleri ağırladı
Tarih : 2017.11.19  09:23:39
Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos Ortaokulu Erasmus projesi kapsamında İspanya, Polonya ve Bulgaristan’dan öğretmenleri Balıkesir’de ağırladı.

Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos Ortaokulu Erasmus+ KA219 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürüttüğü "Researching Innovation in Special Needs (Özel Eğitimde Yeniliklerini Peşinde) adlı projemizin 3. ayağı olan toplantısını Balıkesir’de gerçekleştirdi. İspanya, Polonya ve Bulgaristan’dan gelen ilkokul, ortaokul ve anaokulu eğitimi veren okullar proje hakkında Balıkesir’de toplantı yaptı. Erasmus projesi 2016 Eylül ayında başlamış olup 2 yıl sürecek ve 2018 Ağustos ayında sona erecek. 
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay’ı ziyaret eden öğretmenler projenin kapsamını anlattılar. Başkan Yılmaz’a proje kapsamında, proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni İskender Akan yaptığı sunumda, “Projemizin konusu özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler olup, projemizin amacı; Okullarımızda yer alan ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimiz için sunduğumuz eğitimi geliştirmek ve bu eğitimde doğru stratejileri kullanmak, Velileri bu öğrencilerimizin eğitimine ve ilerlemesine dahil etmek, Okulumuzda ve öğrencilerimizde özel eğitimle ilgili farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimizin arkadaşlarıyla empati kurmasını sağlamak, farklı ülkelerden okullara yaptığımız ziyaretlerle gördüğümüz örnek uygulamaları okulumuzdaki ve şehrimizdeki meslektaşlarımızla paylaşmak ve hayata geçirmek” olduğunu açıkladı. Yurt dışından gelen öğretmenlere farklı eğitsel ve kültürel faaliyetlerde yapıldı. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu dil ve konuşma bozukluğu, işitme, görme engeli ve disleksi hakkındaki sunular konuklara izletildi.

319 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri