OKULLARIMIZ ARTIK DAHA GÜVENDE
Tarih : 2017.12.15  09:16:16
Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ortak bir proje gerçekleştirdiler. Bu proje sayesinde okullarda güvenlik önlemleri arttırılacak ve binlerce güvenlik görevlisi istihdam edilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ortak bir proje gerçekleştirdiler. Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü 27 Ekim 2017 tarihinde imzalandı, bu Protokolle ülkemiz okullarında 47 bin 850 hizmetli, 9 bin 473 güvenlik görevlisi olmak üzere 60 bine yakın kişi görevlendirilecek ve 760´ı aşkın okula da güvenlik kamerası sistemi takılacak.

Proje ile Edremit’te de 17 güvenlik görevlisinin işe başlamasıyla ilgili olarak,  Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Okullarda güvenlikçi istihdamının gerçekleştirilmesi bizim için ayrı bir önem taşımaktaydı. Okullarda eğitim-öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, dışarıdan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek ve güvenli okul ortamı sağlanması amacıyla ilçemizde 17 güvenlik görevlisi, 17 okulumuzda işe başladı. Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli. Onların daha sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmeleri için Devletimiz, Bakanlığımız, okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliği için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu anlamda velilerimizin de ellerinden geleni yaptıklarından en ufak bir şüphemiz yok. Çünkü çocuklarımız bizim canlarımız, ciğerlerimiz, huzur içinde okula gidebilmeleri, kötülüklerden uzak kalabilmelerini sağlamak amacıyla göreve başlayan güvenlik görevlileri sayesinde okullardaki giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Güvenlik Görevlisi bulunmayan okullarımızda da Okul Polislerinin varlığıyla, okul çevrelerindeki güvenlik önlemleri geniş çapta sağlanmış oldu.’’ dedi. 

375 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri