EDREMİT ADD’DE BAŞKAN YÜKSEL EKER GÜVEN TAZELEDİ
Tarih : 2018.01.23  08:46:10
ADD Edremit Şubesi olağan genel kurulu geçtiğimiz pazar günü saat 13.00’te dernek binasında yapıldı. 55 kişinin katıldığı genel kurulda 3 geçersiz oy 52 geçerli oy kullanıldı. 52 oyun 49 unu alan yüksel eker ve ekibi kazanan taraf oldu.

Genel Kurul’da bir açıklama yapan Başkan Eker “Türkiye’nin en örgütlü en büyük sivil toplum kuruluşu  ADD’dir. Örgütümüzün tabandan tavana kadar her bireyin bu hassas dönemde daha fazla halkla kucaklaşması gerekmektedir. Gün Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin ,aydınlanmacıların güç ve eylem birliği içinde olması gerektiği gündür. Geçen 2 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz en büyük çalışmamız gençler olmuştur. Gençlerimize ulaşmaya çalıştık ama bunun çok kolay olmadığının bilinmesini istiyorum. Bu derneği yaşatabilmemiz için gençlere ihtiyacımız var. Biz gençlere sahip çıkmazsak bu süreci geri döndürebilmemiz çok zor olacak. Bu anlamda en başarılı çalışmamızın adını ‘Karanlığa bir mum da sen yak’ olarak belirledik.

Gerçekleştirdiğimiz burs kampanyası doğrultusunda 2016 yılında 11 i üniversite 5 lise olmak üzere 16 öğrencimize 2017 yılında ise 16 üniversite 13 lise öğrencisi olmak üzere toplam 29 öğrencimize burs verdik, vermeye de devam ediyoruz. 2 yıl içerisinde toplamda 46 bin lira öğrenci burs ücreti ödedik. biz bir yol açtık, bizler kalsak ta,  gitsek  te bundan sonraki yönetimlerin bunu devam ettirmesini diliyoruz. bu süreçte emek ve destek veren herkese de teşekkür ediyorum.

Değerli üyelerimiz yaklaşık 10 dalda eğitim çalışmaları yapıyoruz.  Edremit şubesi artık bir okul gibi çalışmakta haftanın 7 günü aralıksız olarak sosyal etkinlik çalışmalarına devam ediyoruz.2017 yılında bir yürüyüş grubu oluşturduk. Bu sayede bir çok kişiye ulaştık, yaklaşık bu güne kadar 500 kişiyi taşıyarak hem yürüyüş hem de birliktelik sağladık. Atatürk sevdalıları bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. İşte ADD’nin yapması gerekenler bunlar.

Değerli üyelerimiz gönüllülük esasına dayanarak, karşılıksız, çıkarsız, özveri ile çalışarak yaşattığımız ve büyüttüğümüz derneğimizde 208 kişiyiz üye sayımız her geçen gün artsada tüzük gereği üyeliğin gereklerini yerine getirmeyenleri düşürdüğümüzden niceliğimiz değişmekte ama niteliğimiz her zaman önde olmaktır .ADD genel merkezinde anılmamız tanınmamız bizleri onurlandırmaktadır.

Bu vesile ile öncelikle benimle beraber çalışan yönetim kurulumuza, kurullardaki üyelerimize, özverili çalışmalarından dolayı kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman maddi manevi destek olan Edremit belediyemize ve isimlerini sayamayacağım hayırsever dostlarımıza da saygı ve minnet duyuyorum.

Bu gün 13.olağan genel kurulumuzda siz değerli üyelerimizi gönülden çalışmaya, görev almaya ve gücümüze güç katmaya bekliyoruz. Atatürkçü düşünceyi yayma, geliştirme, özümseme, unutturmama adına yapacak çok işimiz var dostlar, ellerimiz ve yüreğimiz birleştikçe yarınlar da daha güzel olacaktır. Üzerimize düşen görevleri en etkin bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğimize olan inancımızla şubemizin 13. Olağan genel kurulumuzun başarılı geçmesini yürekten diliyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Yüksel Eker Başkanlığı’ndaki Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

1-Yüksel Eker

2-Sultan Araz

3-Nihat Özcan

4-Nedime Akbaş

5-Mehmet Orhan

6-Cemile Gutay

7-Uğur Şenbahar

 

463 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri