BURHANİYE’YE 500 TONLUK SU DEPOSU YAPIMI BAŞLADI
Tarih : 2018.01.31  09:02:51
Burhaniye Düdüklü suyu deposu temel betonu dökülmeye başladı. Burhaniye’nin doğal kaynak suyu olan Düdüklü Suyu için Burhaniye Belediyesi 500 tonluk su deposu yapımına başladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Burhaniye’de yapılmayanları yapıyor ve ilçenin önemli değerlerine sahip çıkarken sorun haline gelmiş durumlara da çözümler üretmeye devam ediyor. Burhaniye’nin önemli değerlerinden bir tanesi olan Düdüklü Doğal Kaynak Suyunun 1953 yılında yapılmış ve bugüne kadar yenilenmemiş olan ishale hattı Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın girişimleri ile geçtiğimiz aylarda yenilendi. Eski sistem borular yerine yeni sistem ve sağlıklı borular ile değişen hatta destek olarak 500 tonluk su deposu yapımı da başladı. Burhaniye’nin Bahadınlı Mahallesine yapılan deponun temel betonu dökümü sırasında işleri yerinde kontrol eden Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal yapılması gerekenler konusunda Belediye bürokratları ile görüşmelerde bulundu.

24 KM HAT YENİDEN YAPILDI

Kentin büyük bir bölümünün içme suyu olarak kullandığı Düdüklü Suyunun 64 yıllık ishale hattının yenilendiğini belirten Başkan Uysal “Bir hayli eskimiş hattan dolayı su kesintileri, arızalar fazla olmaya başlamıştı. Bu sebeple 24 km olan ishale hattımızı yeniledik. Borularımızın çaplarını büyüterek suyun, Karadere Dere Güzle Yaylasından daha sağlıklı gelmesini sağladık. Yaklaşık 64 yıldır çalışan bir sistemin yenilenmesiyle suyun çok daha sağlıklı bir şekilde halkamıza verileceğini düşünüyoruz. Hattın yapılmasında bize yardımlarından ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize ve BASKİ Genel Müdürlüğüne ve teşekkür ediyorum” dedi.

“YENİ HATTA DAHA BÜYÜK BİR DEPO YAKIŞIRDI”

Daha önce 50 tonluk su deposu olduğunu vurgulayarak yeni su deposu hakkında da açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “bugün temel betonunu attığımız 500 tonluk su deposunun amacı yukarıda oluşabilecek arızalarda suyun kesintisiz bir şekilde şehre verilebilesini sağlamaktır. Bu bakımdan hattımız yenilendi su kesintilerini minimuma indirecek. Ama her ihtimale karşı depomuzu da büyüterek bu hattımızın da en azından 70 yıl daha hizmet vermesi gayesindeyiz. Bu anlamda yeni hatta daha büyük yeni bir depo yakışırdı. Bugünde o deponun temel betonunu atıyoruz. Bundan sonra Bahadınlı ve Şarköy Mahallelerimize de düdüklü suyu verebileceğiz. Bizim amacımız daha çok vatandaşımızın doğal kaynak suyumuzdan faydalanabilmesidir. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en geç Mayıs gibi yeni şebekemizden ve depomuzdan suyumuzu vereceğiz” dedi. 

753 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri