Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 95. yıl dönümü kutlandı
Tarih : 2018.02.07  09:31:58
Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 95. yıl dönümü törenle kutlandı. Tarihi Gar önünde başlayan kutlamalarda temsili olarak Atatürk'ün trenle Balıkesir'e gelişi canlandırıldı. Trenden inen gazi, tepsi üzerindeki Türk bayrağını üç kez öpüp alnına koyduktan sonra Vali Ersin Yazıcı'ya teslim etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, tören de yaptığı konuşmada," Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e teşriflerinin ve Zağnos Paşa Camii’nde yaptığı o tarihi seslenişinin 95. Yıl dönümü münasebetiyle bir aradayız. O güne, o tarihe tanıklık eden anlara dönecek olursak; Balıkesirli başka bir sevinçliydi. Çünkü asil milletimizin soylu kurtarıcısı geliyordu. Her yer halılarla bezenmiş, Milli Kuvvetler ve Anafartalar caddeleri zafer taklarıyla süslenmiş Yunanlılardan ele geçirilen tüfekler ile dört bir yan donatılmıştı. İki yıllık esaretin ardından istiklal ve kurtuluşun coşkusu Kuva-yi Milliye döneminin başkenti Balıkesir ilk kez bugün bulunduğumuz bu alanda Atasını bağrına basıyor zaferin coşkusunu taçlandırıyordu. Çanakkale savaşı yıllarında 3 yıl üst üste mezun vermemiş bir liseye sahibiz. Yine Fırat Kalkanı operasyonu ile nasıl mehmetçiklerimiz destan yazdıysa şu anda da Afrin'de yine Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün Kuva-yi Milliye şehri olarak 1 milyon 200 bin insanımız duası onlarla beraber, kalpleri onlarla beraber atıyor. Oradaki mehmetçiklerimizi cenabı Allah muzaffer kılsın. Cenabı Allah birliğimizi beraberliğimizi daimi kılsın. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere asla fırsat vermesin. Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri olarak her zaman atasını bağrına basmış, baş komutanının emrinde yoluna devam etmiş bir şehirdir” şeklinde konuştu.
Törenin ardından Gar önünden başlayan "Ata'ya Saygı Yürüyüşü", Vasıf Çınar Caddesi'ni takiben Atatürk Anıtı önünde tamamlandı.

403 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri