Ayvalık 4. Geleneksel Büyükşehir Belediyesi Deve Güreşi Festivali 'ne hazırlanıyor
Tarih : 2018.02.15  10:19:54
Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Pazar günü yapılacak 4. Geleneksel Balıkesir Büyükşehir Deve Güreşi Festivali’ne hazırlanıyor.

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun katkılarıyla, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay’ın himayesinde gerçekleşecek olan güreşlerin; Türkiye’nin en büyük çatımı olarak kabul edilen; Bodrum’dan ‘Kanka’ ile Germencik’ten ‘Karapınar’ adlı pehlivan develerin kıran kırana mücadelesine de ev sahipliği yapacağı öğrenildi.
18 Şubat Pazar günü saat 11.30’da Sanayi Sitesi karşısında bulunan Kamyoncular Kooperatifi araç parkında gerçekleşecek güreşlerin halka açık ve ücretsiz yapılacağı bildirildi.
Ayvalık 4. Balıkesir Büyükşehir Deve Güreşi Festivali’nde Bodrum’dan ‘Kanka’ ile Germencik’ten Karapınar’ın’ın yanı sıra yapılan eşleşmelerde; Salihli’den ‘Çakır’-Ayvacık’tan ‘Kasırga Çalıkhan’, Ayvalık’tan ‘Karadağlı’ - Selimiye’den ‘Atabey’, Armutlu’dan ‘Efsane Yağız Efe’ ile Bodrum’dan ‘Atakan Efe’, Sarayköy’den ‘Fatih’ ile Aydın’dan ‘Babayiğit’, Bodrum’dan ‘Gelidonya 48’ ile Söke’den ‘Efsane Miroğlu-Baştacı’ gibi Türkiye’nin en ünlü develerinin mücadele edeceği belirtildi.
130 Başpehlivan devenin kıran kırana mücadele edeceği festival düzenleyen Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın, Ege’nin en güçlü ve ünlü pehlivan develerinin Ayvalık arenasında yer alacağını vurgulayarak, “Bu yıl, Ayvalık’taki organizasyonumuz son yıllardaki en kapsamlı deve güreşi organizasyonlarından biri olacak. Deve güreşi sevenlerin her mücadeleyi büyük bir heyecanla izleyeceği 4. Ayvalık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Deve Güreşi Festivali’mizin organize edilmesinde çok büyük katkıları olan başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarım” diye konuştu.

339 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri