1 TL’ye kartpostal satarak sokak hayvanlarını doyurdular
Tarih : 2018.02.15  10:24:52
Ayvalık ilçesinde; 15 Eylül Ortaokulu'nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi tarafından kurulan Mini Mini Empati Kulübü; ilçedeki esnaflar, vatandaşlar ve bürokratlardan 1 TL karşılığında yine kendilerinin yapıp, sattıkları kartpostallardan elde ettikleri gelirle, sokak hayvanlarına mama alıp, yedirerek örnek bir projeye daha imza attı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu ve Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın da sembolik olarak üyesi oldukları Mini Mini Empati Kulübü’nün kurucusu olan okul öğrencilerinden Sam Tuncel’in öncülüğünde başlatılan farkındalık çalışmasına, ilçe halkı da tam destek verdi.

Ayvalık’taki esnafların 1 TL karşılığında katıldıkları projede satın aldıkları mamaları cadde ve sokaklardaki sahipsiz kedi-köpeklere yediren minik öğrencilerin sevinci ise görülmeye değer olarak nitelendirildi. Hayata geçirdikleri farkındalık projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mini Mini Empati Kulüp Başkanı Sam Tuncel, soğuk ve çetin geçen kış mevsiminde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta son derece zorluk çektiklerinin altını çizerek, “Bu hayvanlara sahip çıkmak ve onların karınlarını doyurabilmek çok güzel bir duygu. O sokak hayvanlarının yerine kendimizi koyduğumuzda dertlerini anlatamayıp, karınlarının aç olduğunu biz insanlara anlatamayacak kadar çaresiz olan ve bu hayvanlara toplum olarak hepimizin sahip çıkması gerekiyor” dedi. 15 Eylül Ortaokulu bünyesindeki öğrencilerin ziyaret ederek, kampanyaya destek istedikleri Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır da, minik öğrencilere tam destek verdiğini ve öğrencilerin  Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’a yönelik gerçekleştirdikleri ziyarette de bizzat hazır bulunduğunu anlattı.

Ayvalık’ta öğrencilerin düzenledikleri bu tür organizasyon ve etkinlikleri destekleyip, teşvik ettiklerini kaydeden Güner Bahadır öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada,  “Her şey hayalle başlar. Ne yapabileceğinizi düşüneceksiniz. Ne yapacağınızı konuşurken, ortaya zaten ne yapmanız gereken çıkacaktır. Bakın ne güzel Mini Mini Empati Kulübü bünyesinde düzenlediğiniz bu faaliyeti de adım adım örmüşsünüz ve şimdi onu uygulamaya çalışıyorsunuz. Sonucunda da çok güzel işlerin ortaya çıktığını bunun ardından da vatandaşlardan çok güzel tebrikler aldığınızı göreceksiniz. Bunun mutluluğunu yaşayacaksınız” ifadelerini kullandı. Müdür Bahadır, minik öğrencilere 1 TL karşılığında satın aldığı kartpostallarla da destek vermeyi ihmal etmedi. Ayvalık esnaflarından Banu Yıldırım ise, öğrencilerin anlamlı projesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Biz vatandaşlar da onlara birer kap yemek ve bir kap su vererek ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Bu anlamda bu öğrencilerin yaptıkları anlamlı kampanyayı bende gönülden destekliyorum” diye konuştu. 

MİNİK KULÜP ÜYELERİNE EN BÜYÜK DESTEK VALİ YAZICI VE KAYMAKAM GÖRGÜLÜASLAN’DAN GELDİ

Mini Mini Empati Kulübü kısa bir süre öncede, engellilere yönelik bir farkındalık projesi hayata geçirmiş ve bu projeye de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu da bir tekerlekli sandalye ile bir beyaz baston ile destek vermişti. Kulübün öğrencilerin yaptıkları çalışmaları gazete ve televizyon ekranlarından takip eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan da, öğrencileri makamlarında ağırlayarak, sembolik olarak öğrencilerin kurdukları kulübe üye olarak katkı sağlamışlardı.

Suat SALGIN

144 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri