Ayvalık’ta 55 göçmen yakalandı
Tarih : 2018.02.19  09:31:54
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren ve aynı şekilde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 55 göçmen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki ekiplerin dikkati sayesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Ayvalık’a bağlı Küçükköy Mahallesi sınırları içindeki Sarımsaklı Plajları açıklarında sabah saatlerinde bir şişme botun içerisinde 55 göçmen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlı bünyesindeki botlar tarafından fark edildi.

Hemen hareket geçen Sahil Güvenlik ekipleri alabora olma tehlikesi geçiren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 55 göçmeni kurtardı.

Angola, Senegal, Güney Afrika gibi ülkelerinin yanı sıra aralarında Suriye uyruklularının da oldukları öğrenilen 55 göçmen Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait karargaha getirildi.

Burada ilaç, battaniye, giyim eşyası ve yiyecek gibi insani yardımların yapıldığı göçmenlerin arasında bulunan ve birkaç gün önce kolundan yaralanmış olduğu belirtilen bir bebeğe de komutanlığa çağrılan bir 112 Acil Yardım ekibi müdahalede bulundu.

Yakalanan göçmenlerin, yasal işlemlerinin yapılması için önce Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonra da Balıkesir Göç İdaresi Başkanlığı’na gönderileceği öğrenildi.

178 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri