KARESİ’DE HER SINIF BİR KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞÜYOR
Tarih : 2018.02.22  09:38:10
Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. ‘Her Sınıf Bir Kütüphane’ adı verilen proje sonunda Karesi bölgesindeki okullardaki tüm sınıflar birer kütüphaneye dönüştürülerek Karesi Bölgesindeki tüm öğrencilerin her an kitaplara ulaşmalarını ve kitaplar ile içi içe yaşamasını hedefliyor.

Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi mihmandarlığında gerçekleşen projede kısa ve uzun vadedeki amaçları;  öğrenci, veli, öğretmen, sponsorlar, resmi ve özel kurumlar başta olmak üzere tüm paydaşların kitaplıkları zenginleştirme çalışmalarına katılımını sağlamak, öğrencilerin kitap okuma oranını arttırmak, okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan; mümkünse yazan öğrenciler yetişmesine katkıda bulunmak, öğrencileri, okudukları, sevdikleri yazarlarla buluşturmak olarak belirlendi.

Perşembe günü açılışı gerçekleşecek olan projenin çerçevesini Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü belirledi. Okullardaki öğretmen ve öğrencilerle yapılan anketler sonucunda tespit edilen 20.643 adet kitap temin edildi. İlçedeki tüm okullardaki 1114 sınıfta yer tespiti yapılarak kitaplıklar yaptırıldı. Proje dahilinde gerçekleşecek olan okuyucu ve yazar söyleşileri ile proje Karesi’nin gelişimine anlamlı bir katkı sağlayacaktır.

166 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri